Talous Rakennuslehti 2 kommenttia

Kauppiasliiton puheenjohtaja kritisoi Länsimetro oy:n hallitusta Vantaan Sanomissa

”Olemme joutuneet lukemaan kaiken lehdistä, yhtiössä on toimittu juuri niin kuin ei pidä”, sanoo Matinkylän bussiterminaalissa jo liki vuoden tyhjänä seisoneen K-marketin omistaja. Asiasta kertoi Vantaan Sanomat.

Tapiolan metroasema odottaa tyhjänä matkustajia.

”Olemme joutuneet lukemaan kaikki metron myöhästymiseen liittyvät tiedot lehdistä. Metroyhtiö ei ole ollut kuluneen vuoden aikana meihin suoraan yhteydessä millään tavalla”, Iso Omenassa toimivan K- Citymarketin ja Matinkylän bussiterminaalissa tyhjänä seisoneen K-marketin omistaja Toni Pokela sanoo. Hän on  Keskon hallituksen jäsen ja Kauppiasliiton puheenjohtaja.

Hän komppaa perussuomalaisia, joiden mielestä toukokuussa kokoontuva Länsimetro oy:n yhtiökokous ei saa myöntää tili- ja vastuuvapautta yhtiön hallituksen jäsenille.

”Olen jo vuoden seurannut hämmästellen hallituksen toimintaa. Se on ollut täysin luokatonta, eikä hallituksen jäsenille pidä myöntää vastuuvapautta”, Pokela jyrähtää lehden haastattelussa.

Hänen mukaansa metroyhtiön hallitus on vetäytynyt täysin kuoreensa ongelmien edessä.

Yrittäjien toiminta kärsii

Metron myöhästyminen ja liikenteen aloitusajankohdan jatkuva siirtely vaikuttaa Pokelan mukaan suoraan kielteisesti kymmenien yrittäjien toimintaan.

Pokelalle itselleen Matinkylän bussiterminaalissa edelleen suljettuna seisovan K-marketin tilat ovat merkinneet jo tähän mennessä kymmenien tuhansien eurojen taloudellisia menetyksiä.  Hän palkkasi markettia pyörittämään 12 ihmistä. Heidät on tähän mennessä saatu sijoitettua väliaikaisesti töihin muihin K-kauppoihin.

Pokela sanoo lehdessä, että nyt olisi tulenpalava kiire tietää, miten noiden ihmisten työllistäminen hoidetaan jatkossa. Länsimetro on ilmoittanut kertovansa seuraavan kerran metron valmistusaikataulusta kesä-heinäkuun vaihteessa.

Kauppiaan mukaan se on liian myöhään. ”Meidän pitäisi tietää viimeistään toukokuun lopulla, alkaako liikenne syyskuussa vai milloin.”

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

  • se ja sama kuka

    katsokaa ketä siellä on hallituksessa, virheitä kasveja jne. Lisäksi siellä on Saxholm. Nämä veijjarit eivät ymmärrä metron rakentamisesta tai taloushallinnosta ja johtamisesta enempää kuin sika viulun soitosta – palkkiota ne ovat sinne ”luottamustoimessa” menneet metsästämään – nyt kyytiä noille!

    Vastaa
  • Espoolainen maksaja

    Kun isoa hanketta viedään ilman ammattitaitoa niin näin käy. Poliitikko päättää hankkeesta johon suhtautuu lähinnä idealistisesti ja vastuuseen laitetaan poliittisen prosessin ’seulomat’ virkaeläimet. Molotovincocktail on valmis ja veronmaksajat kuittaavat kulut.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia