Talous Rakennustuote Rakennuslehti Ei kommentteja

Ramirentin tulos moninkertaistui alkuvuonna

Konevuokraamo Ramirentin liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 12,7 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Osin liikevaihtoa pönkitti kolme lisätyöpäivää pääsiäisen ajoittumisen vuoksi. Vielä paremmin yhtiön alkuvuosi meni kannattavuuden osalta, sillä tulos moninkertaistui.

”Kannattavuuttamme paransivat volyymin kasvu, hyvä markkinatilanne, suotuisa liiketoiminnan jakauma ja parantunut hinnoittelu joissakin segmenteissämme sekä vakaa edistyminen kannattavuuden parannustoimissa”, toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka sanoo.

”Tehokkuuden parantuminen Europe Centralissa on nyt tosiasia ja toimitusketjun suorituskyky ja kustannustehokkuus ovat asteittain paranemassa myös Ruotsissa. Muutoshankkeet Ruotsin telineliiketoiminnoissa ja Norjan siirtokelpoisten tilojen liiketoiminnassa etenivät myös neljänneksellä.”

Yhtiö kertoo vahvan suhdannetilanteen jatkuneen Suomen konevuokrausmarkkinoilla. Sitä vauhdittivat asuntojen uudisrakentamisen kasvu erityisesti kasvukeskuksissa sekä suuret rakennusprojektit toimitilarakentamisen markkinoilla.

Suomessa yhtiön liikevaihto kasvoi kutakuinkin samaa tahtia kuin koko konsernin. Liikevaihto kasvoi johtuen kysynnän vahvistumisesta sekä rakentamisessa että teollisuuden sektoreilla. EBITA-liiketulos kasvoi kotimaassa reilut 30 prosenttia vahvan volyymikasvun ansiosta. Katetta kuitenkin heikensi palvelumyynnin suuri suhteellinen osuus ja kasvaneet henkilöstökulut organisaation vahvistamisesta edellisvuonna.

Ramirent arvioi, että vuonna 2017 vertailukelpoinen EBITA-liiketulos kasvaa vuoden 2016 tasolta.

Ramirent-konserni 1­–3 2017/1­–3 2016

  • Liikevaihto milj. euroa 164,6/146,0
  • Liikevoitto % 8,8/3,3
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 10,9/3,2
  • Omavaraisuusaste % 31,7/33,9
  • Henkilöstö (keskimäärin) 2 708/2 664

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia