”Asuinrakennuksen päälle urheiluhalli jousien varaan” – mielenkiintoinen rakennushanke Helsinkiin

Ammattikorkeakoulu Arcada aloittaa elokuussa uusien opiskelija-asuntojen sekä urheiluhallin rakentamisen Hermannin rantatien varteen Helsingin Arabianrantaan.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Urheiluhallin rakentamista asuinrakennuksen päälle kuvaillaan ainutlaatuiseksi ja rakennusteknisesti vaativaksi ratkaisuksi.

”Oikeastaan rakennamme kaksi taloa päällekkäin: ensin asuinrakennuksen ja sen päälle urheiluhallin lukuisten jousien varaan”, Stiftelsen Arcada -säätiön kiinteistöyhtiö Arcada Novan toimitusjohtaja Jörgen Wiik kuvailee.

Rakennuksen arvioidaan olevan muuttovalmis tammikuussa 2019.

Kahdeksankerroksiseen kerrostalokokonaisuuteen kuuluu 103 opiskelija-asuntoa kerroksissa 1–5 sekä huippuvarusteltu urheiluhalli kuntosaleineen ja testilaboratorioineen kerroksissa 6–8.

”Arcadan tavoitteena on profiloitua suomalaisen urheilukoulutuksen saralla. Urheiluhallissa on opiskelijoidemme tarpeisiin soveltuvat koulutustilat sekä moderni testilaboratorio, joka tukee urheilu-, liike- ja liikuntatutkimustamme”, kertoo Stiftelsen Arcada -säätiön toimitusjohtaja ja Arcadan rehtori Henrik Wolff.

Kasvava kampus palvelee myös lähialueita

Kolmikerroksinen, koripallokentän kokoinen urheiluhalli varustetaan uusin, monipuolisin urheiluvälinein. Myös kuntosaliin ja testilaboratorioon tulee täysin uudet, huippuluokan varusteet.

Hankinnat tehdään yhteistyössä urheilun ja fysioterapian koulutusohjelmien kanssa, ja lisäksi kuntosali ja urheiluhalli palvelevat opetuksen ulkopuolella myös lähialueiden asukkaita.

”Tiloja vuokrataan yhdistyksille ja järjestöille iltaisin ja viikonloppuisin. Myös yksityishenkilöillä on mahdollisuus ostaa salikortti talon kuntosalille”, Wolff kertoo, ja korostaa, miten tärkeää on, että Arcadan kasvava kampusalue säilyttää läheiset suhteet yhteiskuntaan myös jatkossa.

Asunnoista 85 on yksiöitä, 14 kaksioita ja neljä kolmioita.

”Meille oli tärkeää kuunnella opiskelijoiden toiveita, ja jo varhaisessa vaiheessa kävi selväksi, että opiskelijat asuvat mieluiten omassa yksiössä tai vaihtoehtoisesti kaverin tai kumppanin kanssa. Siksi kaikki asunnot ovatkin kooltaan 21–56 neliötä”, Wiik kertoo.

Fastighets Ab Majsportenin valmistumisen myötä Arcadalla on 610 modernia opiskelija-asuntoa Arabianrannan kampusalueella.

19 miljoonan hanke

Opiskelija-asuntojen (Fastighets Ab Majsporten) ja urheiluhallin (Fastighets Ab Arcadahallen) arkkitehti on Stefan Ahlman.

Rakennuttajakonsulttina toimii Haahtela Oy.

Hankkeen budjetti on 19 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Asuinrakennuksen päälle urheiluhalli jousien varaan” – mielenkiintoinen rakennushanke Helsinkiin”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi