Kokeile kuukausi maksutta

Myllypuron puinen kaupunkikylä saa uusia asuntoja

Skanska toteuttaa Helsingin kaupungille As. Oy Helsingin Myllypihan ja HASO Valssimyllyn Myllypuron puisessa kaupunkikylässä. Rakennuksiin tulee yhteensä 89 hitas- ja asumisoikeusasuntoa.

Skanska toteuttaa Helsingin kaupungille As. Oy Helsingin Myllypihan ja HASO Valssimyllyn Myllypuron puisessa kaupunkikylässä. Rakennuksiin tulee yhteensä 89 hitas- ja asumisoikeusasuntoa.

Valssimyllynkadulle tulevien projektien rakentaminen käynnistyy syyskuun alussa. Rakennuksia on 11, joista kaksi on kolmikerroksisia luhtikäytävätaloja, viisi on kaksikerroksia rivitaloja ja kolme paritaloja. Yksi on kaksikerroksinen pienkerrostalo. Yhteensä asuntoja on 52 asuntoa, jotka valmistuvat syksyllä 2019.

Myllypihan 37 asuntoa valmistuvat kesällä 2019. Kohteen hitas-asunnot jakautuvat 11 rakennukseen, joista kaksi on pienkerrostaloja, viisi rivitaloja ja neljä paritaloja.

”Hankkeet ovat osa Myllypuron puista kaupunkikylää, jossa tavoitteena on arkkitehtuuriltaan, kaupunkikuvaltaan ja teknisiltä ratkaisuiltaan korkeatasoinen puurakentaminen”, projektipäällikkö Jouni Palonen Helsingin kaupungilta kertoo.

Puurakenteiset talot sijaitsevat pihakatujen varrella. Kaikissa asunnoissa on parveke ja suuressa osassa on oma pihaterassi. Talojen värikkäät julkisivut on puuverhoiltu ja katot konesaumattuja peltikattoja.

”Kyseessä on neljäs Skanskan toteuttama hankekokonaisuus Myllypuron puisessa kaupunkikylässä. Skanska kehitti suunnitelmat tilaajan laatimien viitesuunnitelmien pohjalta”, projektipäällikkö Merja Hurmerinta-Kemppainen Skanskasta sanoo.

Myllypihan ja Valssimyllyn pääsuunnittelija on Lassi Hackman Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy:stä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Myllypuron puinen kaupunkikylä saa uusia asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat