Kokeile kuukausi maksutta

Liikenneviraston uuden pääjohtajan nimi ei yllätä

Valtioneuvosto on nimittänyt 19.10.17 Liikennevirastoon uuden pääjohtajan.

Valtioneuvosto on nimittänyt 19.10.17 Liikennevirastoon uuden pääjohtajan.

Varatuomari Kari Wihlman aloittaa Liikenneviraston uutena pääjohtajana 1.1.2018. Kausi on viisivuotinen. Osa Liikennevirastosta siirtyy kuitenkin jo reilun vuoden päästä uuteen liikenteen ja viestinnän jättivirastoon. Nähtäväksi jää petaako tämä Wihlmanin valinta hänelle paikkaa uuden viraston pääjohtajaksi.

Wihlman on ollut viime vuosina liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiaisen luottomies. Hän on vetänyt virastouudistusta, jossa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Viestintävirasto sekä Liikenneviraston viranomaistehtävät yhdistetään yhdeksi virastoksi. Liikenneviraston liikenteenohjaustoiminto yhtiöitetään valtion kokonaan omistamaksi erityistehtäväyhtiöksi tai yhtiöiksi. Jäljelle jäävä Liikennevirasto jatkaa väyläverkosta vastaavana virastona. Uudet organisaatiot aloittavat 1.1.2019. Ilmatieteen laitos jatkaa nykymuodossaan omana virastona.

Wihlman on ollut Trafin  pääjohtaja vuodesta 2010. Sitä ennen hän toimi Ajoneuvohallintokeskuksen ylijohtajana vuosina 2008-2009. Hän on tehnyt 26 vuoden uran liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla.

Liikenneviraston nykyinen pääjohtaja Antti Vehviläinen siirtyy Viestintävirastoon johtamaan hallinnonalan yhteistä hanketta, jonka tavoitteena on 5G-teknologian käyttöönoton edistäminen Suomessa. Hankkeeseen sisältyy muun muassa liikenne- ja viestintäverkkojen sekä liikenteen automaation kehittäminen.

Aiemmin tänä vuonna julkisuuteen tuli Vehviläiselle järjestetty tuplavirka Liikennevirastosta hänen pääjohtajakautensa jälkeen. Vehviläinen nimitettiin pääjohtajan alaisten toimintojen johtajan virkaan jo tämän vuoden alussa. Hän erosi tuplavirasta asian tultua julkisuuteen.

Liikennevirasto vastaa liikenteen palvelutason ylläpitämisestä ja kehittämisestä valtion hallinnoimilla liikenneväylillä. Virasto edistää liikennejärjestelmän toimivuutta ja liikenteen turvallisuutta sekä alueiden tasapainoista ja kestävää kehitystä. Virasto hallinnoi, ylläpitää ja kehittää maanteitä sekä valtion rataverkkoa ja vesiväyliä. Liikenneviraston henkilöstömäärä on noin 650.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Liikenneviraston uuden pääjohtajan nimi ei yllätä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat