YIT:n Kauniskangas: Suomen asuntokysyntä hyvää

Liikevaihto oli kuuden prosentin laskussa. Koko vuoden ohjeistus pysyy ennallaan.

Kari Kauniskangas

Lemminkäisen kanssa fuusioituvan rakennusyhtiö YIT:n tulos oli tilivuoden kolmannella neljänneksellä selvässä nousussa, mutta ei yltänyt markkinaodotuksiin.

”Heinä–syyskuun tulos parantui ja kannattavuus vahvistui selvästi vuoden takaisesta. Liikevaihto laski vuoden takaisesta, mutta vahvistui vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana vertailukauteen verrattuna. Tilauskanta pysyi hyvällä tasolla, ja näkymät ovat edelleen valoisat”, toteaa toimitusjohtaja Kari Kauniskangas tiedotteessa.

”Suomalaisten ennätyksellisen vahva kuluttajaluottamus näkyy asuntomyyntiluvuissamme ympäri maata. Pääkaupunkiseudun lisäksi asuntokysyntä on ollut hyvää myös muissa kasvukeskuksissa, kuten Turun ja Tampereen seuduilla.”

YIT:n toimialaraportoinnin mukainen tulos ennen veroja parani edellisvuoden 17 miljoonan euron tappiolta 15,4 miljoonaa euroa voitolliseksi. Osakekohtainen tulos nousi -0,13 eurosta 0,10 euroon.

Analyytikot odottivat tulokseksi ennen veroja 18,5 miljoonaa euroa ruotsalaisen ennustepalvelu Financial Inquiryn keräämässä ennusteessa.

Oikaistu liiketulos nousi 27 prosenttia 24,2 miljoonaan euroon. Analyytikot odottivat 26,4 miljoonaa euroa.

Asuminen Suomi ja CEE -toimialalla oikaistu liikevoitto kasvoi 36 prosenttia 17,5 miljoonaan euroon. Venäjän toiminnassa liiketulos jäi edelleen alle miljoonaan euroon. Toimitilat ja infra -liiketoiminnassa liikevoitto parani viidenneksellä 9,8 miljoonaan euroon.

Liikevaihto laski 443,8 miljoonasta eurosta 417,3 miljoonaan euroon.

YIT kuvaa tilauskantaansa syyskuun lopussa vahvaksi. Yhtiö odottaa liikevaihtonsa kasvavan kuluvana vuonna 5-12 prosenttia edellisvuodesta. Oikaistun liikevoiton ennakoidaan olevan 105-115 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 79,9 miljoonaa euroa.

Oikaistu liiketulos ei sisällä uudelleenjärjestelykustannuksia, arvonalennuksia tai muita kertaeriä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n Kauniskangas: Suomen asuntokysyntä hyvää”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi