Kokeile kuukausi maksutta

Pohjolan Design-Talo ostaa maarakennusyrityksiä

Muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja Pohjolan Design-Talo ostaa kaksi maarakentamiseen erikoistunutta yritystä.

Muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja Pohjolan Design-Talo ostaa kaksi maarakentamiseen erikoistunutta yritystä.
Kuuntele juttu

Tiedotteen mukaan PT PohjanTekosta ja PohjanGeosta tulee kaupan myötä Pohjolan Design-Talon kokonaan omistamia tytäryhtiöitä. Ne jatkavat toimintaa omilla nimillään Pohjolan Design-Talo -konsernissa.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden loppuun mennessä.

PohjanTeko on valtakunnallisesti toimiva maarakennusyhtiö. PohjanGeo on puolestaan maa- ja pohjanrakennuksen sekä talonrakennuksen suunnitteluun erikoistunut yritys.

Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2017 on hieman yli 20 miljoonaa euroa ja kokopäiväinen henkilöstömäärä 22. Päivittäisestä liiketoiminnasta vastaavat avainhenkilöt ja ostettavien yhtiöiden koko henkilökunta siirtyvät Pohjolan Design-Talo -konserniin vanhoina työntekijöinä.

”Rakentaminen helpottuu asiakkaillemme merkittävästi. Pystymme tarjoamaan jatkossa yhdellä sopimuksella kuluttajille muuttovalmistoimitukset ja ammattirakentajille kokonaisurakat maatöineen”, Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski sanoo.

”Maarakennuspalvelujen lisääminen tarjontaamme tukee myös vahvasti kasvavaa Talliosake-liiketoimintaamme. Hankkimalla maarakennus- ja pohjatyöt oman konsernin sisältä, pystymme merkittävästi tukemaan myös tulevan vuoden kasvua. Talliosake-rakentamisen kasvusta huolimatta merkittävä osa Pohjanteon liiketoiminnasta suunnataan myös jatkossa ammattiasiakkaillemme”, jatkaa Taivalkoski.

Pohjolan Design-Talo -konserni arvioi kuluvan vuoden liikevaihdon yli kaksinkertaistuvan edellisvuodesta noin 150 miljoonaan euroon ja henkilöstön määrän yli kaksinkertaistuvan lähes 500 henkilöön. Yritys osti aiemmin kuluneena vuonna Finnlamelli oy:n ja yhdistyi Talliosakkeen kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pohjolan Design-Talo ostaa maarakennusyrityksiä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat