Projektit Suunnittelu Talous Uutiset Rakennuslehti 2 kommenttia

Riihimäen entisen lasitehtaan alueelle tulee asuinkerrostaloja

Icon Kiinteistörahastot rakennuttaa useita moduliasuinkerrostaloja Riihimäen entisen lasitehtaan alueelle.

Kerrostaloja tulee yhteensä 9 viidelle eri tontille. Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 13 500 kerrosneliömetriä, ja niihin rakentuu noin 200 uutta asuntoa.

Tiedotteen mukaan poikkeuksellisen hankkeesta tekee sen moderni rakennustapa, sillä kohteen rakennukset tehdään tehdasvalmisteisina modulirakennuksina.

Kohde rakentuu kahdessa vaiheessa. Sen toteutussuunnittelu tullaan järjestämään niin sanottuna ”Design and build”- kilpailulla, jossa parhaan toteutussuunnitelman kohteelle aikaansaava pääsee myös rakentamaan kyseisen kohteen.

”Riihimäki on kehittyvä ja elinvoimainen radanvarsikaupunki lyhyen junamatkan päässä pääkaupungistamme. On hienoa päästä rakennuttamaan ekologista kokonaisuutta kaupungille merkittävän historian omaavalle tontille”, Icon Kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Markus Havulehto sanoo tiedotteessa.

”Tähän päättyy meidän lasitehdasalueen omistus. Nyt on aika siirtää alue uusiokäyttöön ja jäädä mielenkiinnolla seuraamaan tontin seuraavan elinkaaren syntyä Iconin omistuksessa”, Peter Ahlström A.Ahlström Kiinteistöistä toteaa.

Kohteen ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä ja jälkimmäinen vaihe vuoden 2020 aikana.

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia