Talous Rakennustuote Rakentaminen Uutiset Startel Ei kommentteja

Kaivosala: Alkaneen vuoden näkymät lupaavat – investoinnit kasvussa

Alkanut vuosi näyttää kaivosteollisuudelle viime vuosia paremmalta, arvioi alan etujärjestö Kaivosteollisuus ry.

Kittilässä on Euroopan suurin kultakaivos, jossa työturvallisuus on ykkösasioita.

Maailmantalous on kasvu-uralla, ja raaka-aineiden hinnat ovat vakiintuneet.

Malmitutkimukset lisääntyivät Suomessa viime vuonna ja uusia lupahakemuksia jätettiin aiempaa vilkkaammin. Uusilla hankkeilla houkutellaan uusia tutkimusinvestointeja kymmenien miljoonien eurojen edestä.

Varsinaisissa kaivosinvestoinneissa on alkamassa puolestaan selkeä kasvujakso.

”Outokumpu Chromen Kemin kaivos sekä Terrafame ovat jo ilmoittaneet merkittävistä investoinneista. Samoin Sotkamo Silverin hopeakaivoshanke Sotkamossa ja Keliberin litiumin tuotantoon tähtäävä kaivoshanke Kaustisilla etenevät”, Kaivosteollisuuden toiminnanjohtaja Pekka Suomela sanoo tiedotteessa.

Kaivosteollisuuden arvion mukaan alan investoinnit nousevat selvästi yli 500 miljoonan euron vuoteen 2020 mennessä. Kaivossektorin kasvaessa ja investoidessa on alalla tilaisuus kasvattaa vientiään.

Suomi hyötyy myös esimerkiksi sähköautojen kysynnän kasvusta. Suomi on osa keskeisten akkukemikaalien kuten litiumin, nikkelin ja koboltin tuotantoketjua Euroopassa. Metallinjalostuksen keskittymät Harjavallassa ja Kokkolassa ovat tuotannossa tärkeässä roolissa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia