Kokeile kuukausi maksutta

Kaleva: Oulun kaupungintalon remontti laajenee – korjaamisen syynä sisäilmaongelmat

Oulun kaupungintaloon joudutaan tekemään aiemmin suunniteltua huomattavasti laajempi remontti. Remontin on tarkoitus käynnistyä ensi vuodenvaihteessa, ja talon noin sata työntekijää voivat joutua väistötiloihin jopa vuoden ajaksi.

Oulun kaupungintalo. Kuva Juhani Niiranen / HS

Syksyllä kerrottiin, että kaupungintalossa aloitetaan lattiaremontti, kun talon materiaaleissa kuten linoleum-matoissa ja talon rakenteissa paljastui ongelmia. Tutkimukset käynnistyivät työntekijöiden sisäilmaoireilusta viime kesänä.

Sen jälkeen jatkotutkimuksia on tehty pistokokeilla välipohjarakenteisiin ja kantaviin rakenteisiin. Paljastui, että remontissa joudutaan uusimaan kaupungintalon välipohjarakenteet.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Kaleva: Oulun kaupungintalon remontti laajenee – korjaamisen syynä sisäilmaongelmat”

  1. Näitä välipohjaongelmia on todennäköisesti kaikissa vanhemmissa taloissa. Tampereella jo puretaan tästä syystä asuintaloja (Otavalankatu 8). Rakennusvalvonta on antanut purkuluvan. Sekin talo olisi voitu säilyttää ja saneerata, jos osakkaat olisivat halunneet. Kallista? Totta kai. Toisaalta: miksi Oulun kaupungintaloa ei pureta, jos purkaminen on ainoa oikea toimenpide?

    1. Miksi purkaminen olisi ainoa oikea toimenpide?

  2. Ei purkaminen olekaan ainoa oikea toimenpide pl. Tampereella. Tampereella rakennusvalvonta myöntää auliisti purkulupia. On jopa pakko kohdella kaikkia samalla lailla kuin Otavallankatu 8:aa. Talossa oli kuulemma 38:aa erilaista sädesientä. Niin niitä on kaikissa saman ikäisissä taloissa (näissä on asuntoja kymmeniä tuhansia), joissa on samanlainen välipohja. Sädesieni kuulostaa pahalta, mutta ei ole merkki välttä mättä mistään muusta kuin että jotain kosteutta on jossain joskus ollut.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat