Ruotsissa asuntojen hinnat nousivat tammikuussa

Ruotsissa asuntojen hinnat nousivat tammikuussa 3,4 prosenttia edelliskuusta, käy ilmi analyysiyhtiö Valueguardin tänään julkistamasta HOX-asuntomarkkinaindeksistä.

Ruotsissa asuntojen hinnat nousivat tammikuussa 3,4 prosenttia edelliskuusta, käy ilmi analyysiyhtiö Valueguardin tänään julkistamasta HOX-asuntomarkkinaindeksistä.

Kausitasoitettuna hintojen nousu jäi 0,7 prosenttiin.

Vuotta aiempaan verrattuna asuntojen hinnat laskivat 2,2 prosenttia.

Kerrostaloasuntojen hinnat nousivat tammikuussa 2,4 prosenttia ja omakotitalojen hinnat 4,1 prosenttia joulukuusta.

Vuotta aiempaan verrattuna kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 6,1 prosenttia, mutta omakotitalojen hinnat nousivat 0,3 prosenttia.

Hinnat nousivat kaikilla maantieteellisillä alueilla. Tukholmassa kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 2,4 prosenttia joulukuusta, mutta laskivat 8,6 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat nousivat 1,8 prosenttia edelliskuusta, mutta laskivat 4,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Valueguard huomauttaa, että Ruotsin asuntomarkkinoilla tammikuu tavallisesti on vahva, kun taas joulukuu on heikko. Tästä syystä tammikuun kuukausimuutos usein on ollut suhteellisen suuri.

Valueguardin hintatilastot perustuvat muun muassa Mäklarstatistikin kiinteistönvälittäjiltä kokoamiin tietoihin, joista on putsattu kaupankäynnin satunnaista painottumista erityyppisten asuntokohteisiin. Valueguardin indeksejä käyttävät omassa tilastotyössään muun muassa Riksbank ja Ruotsin tilastokeskus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsissa asuntojen hinnat nousivat tammikuussa”

Jätä kommentti