Rantatien Loikan rakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa 2018, ja talo valmistuu kesäkuussa 2019. Kuva: Cederqvist & Jäntti

Skanska toteuttaa Lindström Investille toimistotalon Kalasatamaan

Rakennettava toimistotalo Rantatien Loikka on kolmas ja samalla viimeinen osa Lindström Investin Rantatien Business Park -korttelia.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tiedotteen mukaan Rantatien Loikan rakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa 2018, ja talo valmistuu kesäkuussa 2019.

Loikkaan tulee vuokrattavaa pinta-alaa noin 6 800 neliötä. Rakennuksessa on yhteensä seitsemän kerrosta, joista kuusi on varsinaista toimistotilaa. Seitsemännessä kerroksessa sijaitsee kokouskeskus.

Korttelin kaikki maanrakennus- ja perustustyöt on tehty aiemmissa vaiheissa.

”Kun Rantatien Business Parkin ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2010, oli tiedossa, että naapuritontille on kaavailtu lisää toimistorakentamista. Laajennus ei kuitenkaan vielä silloin ollut meidän suunnitelmissamme. Vuonna 2015 meille tuli mahdollisuus laajentaa Rantatie Business Parkia, ja tartuimme tilaisuuteen”, kertoo Lindström Invest oy:n toimitusjohtaja Jouni Puhakka.

”Laajennuksen ensimmäinen vaihe, Rantatien Kasvu, valmistui joulukuussa 2017. Nyt käynnistyy korttelin viimeisen talon, Rantatien Loikan rakentaminen”, Puhakka jatkaa.

Loikan tilojen ja toimintojen suunnittelun lähtökohtana on asiakaslähtöinen muuntojoustavuus. Rakennuksen arkkitehtuuri noudattaa alueen yleisilmettä, jonka elementtejä ovat muuratut punatiilijulkisivut ja suuret ikkunat. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntti.

Skanska rakentaa parhaillaan Rantatien Loikan naapurissa Helsingin uutta Kaupunkiympäristötaloa, joka valmistuu vuonna 2020.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa Lindström Investille toimistotalon Kalasatamaan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi