Firan toimitusjohtaja Jussi Aho.

Firan liikevaihto kasvoi lähes kolmanneksen

Toimitusjohtaja Jussi Ahon mukaan yhtiö kehittää uusia palvelukonsepteja.

Kirjoittaja(t) Startel

Fira-rakennuskonsernin liikevaihto nousi viime vuonna 217,4 miljoonaan euroon edellisvuoden 168,5 miljoonasta eurosta. Kasvuprosentti oli 29.

Viime vuoden tulos ennen veroja nousi 5,5 miljoonaan euroon, kun edellisvuonna tulos oli 4,9 miljoonaa.

Yhtiö toteaa tiedotteessaan, että se on kehittänyt liiketoimintansa palvelulähtöisyyttä ja tiedolla johtamista systemaattisesti jo vuosia. Kertynyttä osaamista aiotaan jalostaa uudeksi liiketoiminnaksi ja innovaatioiksi.

”Digitaalisuus, uudet teknologiat ja alustatalous mahdollistavat elämää helpottavia ja helppokäyttöisiä palveluita ja älykkäitä ratkaisuja ihmisille. Rakentaminen on Firan liiketoiminnan kivijalka ja ydin, joka muodostaa erinomaisen alustan kehittää uusia palvelukonsepteja ja tietopohjaisia ratkaisuja kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille”, sanoo toimitusjohtaja Jussi Aho tiedotteessa.

Hänen mukaansa  Fira käynnisti viime vuonna myös kaksi laajaa Tekes-rahoitteista hankekokonaisuutta, joiden arvo on yhteensä noin 10 miljoonaa euroa. Niillä yhtiö aikoo vauhdittaa skaalautuvan liiketoiminnan ja uusien innovaatioiden kehittymistä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 14 kertaa

14 vastausta artikkeliin “Firan liikevaihto kasvoi lähes kolmanneksen”

  1. Fira, se osaa Tekes-hakemuksien täyttämisen. Uskomatonta, kuinka paljon tälläiseen tehottomaan puuhasteluun kaadetaan verorahoja. Suorastaan annetaan yritystukea toimintaa, joka on varsin alkeellista kilpailu-urakointia. 10m€ makselee yleiskuluja useamman vuoden ja kertoo satuja rakentamisen mullistamisesta. Mikäli ideat olisi markkinaehtoisia, niin rahoituskin löytyisi markkinaehtoisesti.

    1. Taitaa olla sentään ainoita, joilla on kapasiteettia ja ymmärrystä toimialan disruptiosta ja uusista liiketoimintamalleista. Isojen liikkeiden touhu on järjetöntä kansakunnan rahojen tuhlausta. Kateellisten panettelua ja käsittääkseni Firankin tuwt on lainaa eli maksetaan takaisin. Yrittäjien riskillä, pyrkivät muuttamaan ja kasvamaan toisin kuin täällä huutelijat.

  2. Eiköhän nämä palvelukonseptit ole taputeltu kun seuraava notkahdus alalle tulee. Konseptit loppuu kuin kehityspäälliköiden vakanssit aikaisemmissa notkahduksissa. Toisaalta jos vertailua harrastetaan niin Fira kehittelee bulkkia, Lehtogrouppi totaalista bulkkia. Joku valitsee näiden tyhjien ämpäreiden välillä.

  3. Joka vuosi alkaa uusi tekes-projekti, joka mullistaa rakentamisen. Näytöt on kymmenessä vuodessa yhden kännykkä-appin verran. Sillä ei vientiä saada, pikkusen pitäisi kiristää otetta tekes-tukien myöntämisessä ja pistää tuolle Ahon höpötykselle piste, kun näytöt on pyöreä nolla.

    1. Kerrotko omat näyttösi Satusetä ensin? Hiljaista voi olla. Firan kasvattaminen alle 20Me yli 200Me orgaanisesti on temppu, jota täällä huutelijat eivät tee. Mistä mahtaa kateus ja katkeruutesi johtua? Eikö sinun kompetenssilla kannattaisi kehittää maailmanluokan putka ja hakea tekesiltä ’löysät rahat’? Voi olla, että ko pelkkä sadun keksiminen tekee tiukkaa. Surullista ja säälittävää, miksi dissata niitä, jotka jaksavat yrittää ja kasvattaa verotuloja?

  4. Kehitystyöhön Firalta menee omaakin rahaa kun 8 millin rakentamisen tuloksesta katoaa 2,5 milj johonkin. Rakennuslehden jutusta puuttui sijoitetun pääoman tuotto, kadehdittava luku sekin.

    ”Rakentamisen liiketoiminta kasvoi 32 prosenttia yli 187 miljoonaan euroon. Tulos ennen veroja oli yli 8 miljoonaa euroa, mikä on noin 4,3 % liikevaihdosta. Oman pääoman tuottoaste oli 85 %.”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi