Puijo Areena oy on saanut lainvoimaisen rakennusluvan Kuopion Puijolle suunnitellulle monitoimiareenalle.

Kuopion monitoimiareena sai rakennusluvan

Puijo Areena oy on saanut lainvoimaisen rakennusluvan Kuopion Puijolle suunnitellulle monitoimiareenalle.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tiedotteen mukaan alueelle on tarkoitus rakentaa noin 7 000 neliön liikunta-, tapahtuma- ja matkailukeskus kattavine oheispalveluineen.

Puijo Areena on yksityinen hanke. Sen kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa.

Puijo Areenasta tehdään investointipäätös kevään 2018 aikana, jonka jälkeen käynnistyy välittömästi esirakentaminen. Areenan on määrä valmistua syksyllä 2019.

Areenan sisääntulokerrokseen sijoittuu yksi 2 000 neliön kokoinen ja 11 metriä korkea iso liikuntasali sekä 820 neliön kiinteä telinevoimistelusali ja urheilijoiden kuntosali.

Liikuntasali voidaan jakaa kahteen 20×40 m kokoiseen salibandykenttään tai useampaan pienempään tilaan.

Toisessa kerroksessa on laajat aulatilat ja kahvio, ryhmäliikuntatilat, juoksusuora sekä 16 hengen kabinetti. Telinevoimistelusalin yläpuolella kolmannessa kerroksessa sijaitsee 850 neliön sali kamppailulajeille. Tässä kerroksessa on varaus myös toimistotiloille.

Istumapaikkoja hallissa on yhteensä 1 150.

Puijon urheilulaakso kuntoon vuoteen 2020 mennessä

Tiedotteen mukaan Puijon urheilulaaksosta halutaan kehittää vetovoimainen ja ympärivuotinen käyntikohde kotimaisille ja ulkomaisille kävijöille.

”Kaupunki haluaa hyvin määrätietoisesti saada Puijon urheilualueen kuntoon. Tavoite ja samalla lupaus on toteuttaa Puijon urheilulaakso tämän valtuustokauden aikana eli vuoteen 2020 mennessä. Meillä on mahdollisuus hakea isoja tapahtumia Puijolle sen jälkeen kun alue saadaan valmiiksi”, toteaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas.

Areena tulee toimimaan tapahtumakeskuksena myös Puijon urheilualueella järjestettäville kotimaisille ja kansainvälisille suurtapahtumille.

”Toivomme, että saamme palautettua kansalliset ja kansainväliset arvokisat Puijolle. Tapahtumat luovat kiinnostusta ja tuovat matkailijoita Kuopioon. Myös kulttuuritapahtumille löytyy tilaa”, täydentää Pakkala.

Puijon urheilulaakson toimintojen kehittämisen lisäksi kaupungin suunnitelmat ulottuvat myös alueen infran kehittämiseen. Suurmäentielle on suunniteltu mm. uusi kevyen liikenteen väylä sekä parkkikampa 150:lle autolle Suurmäentien suuntaisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopion monitoimiareena sai rakennusluvan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi