Kiinteistöt Uutiset Anne Viljamaa / HS Ei kommentteja

Lahden poliisivankila suljetaan osittain huonon sisäilman vuoksi

Huonosta sisäilman laadusta kärsivä Lahden pääpoliisiaseman poliisivankila suljetaan osittain ensi maanantaista lähtien.

Lahden poliisitalo on rakennettu 1970-luvulla. Kuva: Tea Karvinen

”Ongelma havaittiin alun perin viime kesänä patteriverkostovuotojen yhteydessä. Jo loppukesällä jouduimme hankkimaan väistötiloja, ja nyt myös vankilan henkilöstö on oireillut”, kertoo Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Mikko Masalin.

Syksystä lähtien väistötiloissa ovat toimineet lupapalvelut. Sen sijaan päivystys on yhä pääpoliisiaseman yhteydessä.

Masalinin mukaan 1970-luvun alussa valmistuneen rakennuksen sisäilmaan liittyneitä ongelmia on yritetty ratkoa kiinteistön omistavan Lahden kaupungin kanssa tässä kuitenkaan onnistumatta.

Rikoksista epäillyt joudutaan nyt kuljettamaan Hämeenlinnaan noin 70 kilometrin päähän Lahdesta. Sen sijaan esimerkiksi päihtyneet ja häiriökäyttäytymisen takia kiinni otetut viedään edelleen pääpoliisiaseman vankilaan, Masalin kertoo.

Myös rikostutkinnan yhteydessä tehtävät kuulustelut hoidetaan väliaikaisesti Hämeenlinnassa.

”Onneksi kyseessä on melko lyhyt väliaikaisratkaisu, sillä poliisin uudet tilat valmistuvat Hennalan Leijonaan arviolta huhtikuussa”, hän sanoo.

Hämeenlinnan-kuljetuksiin käytetään Masalinin mukaan vankilan vartijoita, joita vapautuu tehtävään vankilatilojen osittaisen sulkemisen takia.

”Toissijaisesti käytämme kuljetuksiin myös liikennepoliisia.”

Tammikuussa kerrottiin Jyväskylän poliisiasemalla sijaitsevan poliisivankilan sulkemisesta sisäilmaongelmien takia.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia