Lehto Groupin tulos heikkeni jyrkästi – liikevaihto kasvussa

Rakennusyhtiö Lehto Groupin tulos heikkeni alkuvuonna jyrkästi vuotta aiemmasta, mutta liikevaihto kasvoi.

Lehdon liikevaihto laski korjausrakentamisessa.

Lehdon liiketulos laski tammi-maaliskuussa 2,3 miljoonaan euroon viime vuoden 4,9 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto sen sijaan kasvoi yli kolmanneksen 103 miljoonaan euroon 75 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi toimitilat-, asunnot- ja hyvinvointitilat-palvelualueilla, mutta laski korjausrakentamisessa.

”Katsauskauden liikevaihto koostui kaikilla palvelualueilla vertailukautta merkittävästi enemmän urakoinnista, jossa projektikatteet ovat tyypillisesti omaperusteisia hankkeita alhaisempia. Asunnot-palvelualueella ei valmistunut yhtään luovutuksen mukaan tuloutettavaa omaperusteista hanketta”, Lehto sanoo liiketoimintakatsauksessaan.

Osaketta kohti tulosta kertyi 0,01 euroa vuodentakaisen 0,06 euron jälkeen.

Lehdon tilauskanta kauden lopussa oli 540 miljoonaa euroa, kun se vertailujaksolla oli 342 miljoonaa euroa.

Lehto arvioi liikevaihtonsa tänä vuonna kasvavan 20-30 prosenttia viime vuodesta, jolloin liikevaihtoa kertyi 598 miljoonaa euroa. Liikevoittonsa yhtiö arvioi olevan yli 10 prosenttia liikevaihdosta. Viime vuonna liikevoittoprosentti oli 10,8. Liikevaihdon ja liikevoiton kertymisen yhtiö arvioi painottuvan loppuvuoteen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Lehto Groupin tulos heikkeni jyrkästi – liikevaihto kasvussa”

  1. Aika kevyttä vielä… luulisi, että lisää on tulossa. Laatupommi on myös vielä räjähtämättä. Se on sitten tulevien omistajien ongelma.

  2. Mistähän se Lehto kerää katetta ?? Todella hanuri edellä mennään puuhun monessa eri kohteessa. Ei voi puhua kustannustehokkaasta ja laaturakentajasta. Huihai.

  3. Pääomistajatkin myivät osakkeet ”sopivaan”aikaan. +85M€ . Onko 10 käskyä unohtunut?

  4. Lehto vaikuttaisi tulouttavan asunnot vasta kun ne on luovutettu ostajille, kvarttaalien vertailtavuus heikompaa verrattuna osatuloutuksia kirjaaviin yrityksiin. Jos halvalla rakennetut asunnot menee kalliilla hinnalla kaupaksi tulosta tulee tänäkin vuonna.

Jätä kommentti