Kokeile kuukausi maksutta

Metsä Groupille innovaatioyhtiö Metsä Spring – tuotantolaitos Äänekoskelle

Metsäteollisuuskonserni Metsä Group on perustanut innovaatioyhtiö Metsä Springin.

Metsäteollisuuskonserni Metsä Group on perustanut innovaatioyhtiö Metsä Springin.

Yhtiö sijoittaa uusiin hankkeisiin yhdessä kumppaneiden kanssa. Yhtiö aikoo myös rakentaa uuden tuotantolaitoksen Äänekoskelle.

Tavoitteena on biotalouteen ja kiertotalouteen liittyvien uusien liiketoimintojen kehittäminen. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Metsä Fibren tutkimusjohtajana aiemmin työskennellyt Niklas von Weymarn.

Metsä Springin toimitilat ovat Otaniemen innovaatiokampuksella. Yhtiön perustaminen ei vaikuta Metsä Groupin nykyisten liiketoiminta-alueiden omaan tutkimus- ja kehitystoimintaan.

”Metsä Group haluaa Metsä Springin perustamisen myötä siirtyä innovaatiotoiminnassaan uuteen vaiheeseen ja olla entistä aktiivisemmin mukana kehittämässä metsään perustuvan biotalouden ja kiertotalouden uusia liiketoimintakonsepteja”, sanoo Metsä Groupin pääjohtaja ja Metsä Springin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hämälä tiedotteessa.

Metsä Spring suunnittelee tekstiilikuitua sellusta valmistavaa demonstraatiolaitosta, jonka kapasiteetti olisi noin 500 tonnia vuodessa. Laitos sijoittuisi osaksi Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdasta.

Investointipäätös laitoksesta on tarkoitus tehdä tämän vuoden aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metsä Groupille innovaatioyhtiö Metsä Spring – tuotantolaitos Äänekoskelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat