Rakennusalalle yritetään ratkaisua vielä tänään – neuvotteluissa edistytty

Työsulku uhkaa torstaina, jos neuvottelutulokseen ei päästä.

Rakennusalan työsulun on määrä alkaa torstaina. Kuva: Mika Ranta / HS

Rakennusalan tes-neuvottelut ovat jatkuneet keskiviikkona koko päivän Rakennusteollisuus RT:n ja Rakennusliiton välillä. Tavoitteena on vielä välttää huomiseksi ilmoitettu työsulku.

Neuvotteluissa on edistytty ja Rakennuslehden tietojen mukaan on mahdollista, että uusi sopimus syntyisi vielä keskiviikon aikana. Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi totesi puolestaan Kauppalehdelle iltapäivällä, että neuvottelut ovat edenneet myönteiseen suuntaan.

Rakennusteollisuus RT:n toimialaliitot julistivat 26.4. rakennusteollisuuteen työsulun 10. toukokuuta alkaen. Sulku koskisi liittoyhteisön kaikkien toimialojen jäsenyrityksiä. Sulku on työnantajapuolen mukaan puolustustoimenpide Rakennusliiton käynnistämille ja ilmoittamille lakoille.

Vastaliikkeenä työsululle Rakennusliitto peruutti lakot, jotka koskivat Betonimestareita, Betsetiä, Parmaa, Rajavilleä, Parmarailia, Rudusta ja Ruskon Betonia.

Pääasiallinen erimielisyyden aihe neuvotteluissa on ollut raha. Rakennusteollisuus RT on tarjonnut yleisen linjan mukaisia 1,6 prosentin palkankorotuksia kahden vuoden sopimuskaudella molempina vuosina.

Rakennusliitto puolestaan vaatii 50 sentin korotusta tunnille kahtena vuonna. 50 senttiä alan perusansiosta eli 17,41 euron keskituntiansiosta tarkoittaisi 2,9 prosenttia vuodessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalalle yritetään ratkaisua vielä tänään – neuvotteluissa edistytty”

Vastaa