Entiseen toimistoon tulee paljon pieniä asuntoja.

S-Asuntorahasto rakennuttaa yli sata asuntoa Helsingin Töölöön

Entiseen toimistoon tulee paljon pieniä asuntoja.

Kirjoittaja(t) Startel

S-Asuntorahasto rakennuttaa Työterveyslaitoksen entisiin tiloihin Helsingissä uusia vuokra-asuntoja sekä liiketiloja.

Töölössä sijaitsevaan entiseen toimistoon rakennetaan 111 pientä vuokra-asuntoa, seitsemän toimistohuoneistoa ja 60 autohallipaikkaa.

”Kiinteistö on S-Asuntorahastolle erittäin hyvä sijoitus, sillä sinne voidaan rakentaa paljon pieniä asuntoja. Näille on alueella voimakas vuokrakysyntä, ja niiden tuotto on isoja asuntoja parempi, sanoo S-Pankki-konserniin kuuluvan varainhoitoyhtiö FIM:n kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Petri Jokinen tiedotteessa.

Asuntojen ja liiketilojen arvioidaan valmistuvan ensi vuoden lopulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “S-Asuntorahasto rakennuttaa yli sata asuntoa Helsingin Töölöön”

  1. Tämänlaisten institutioiden pitäisi rakennuttaa vähän suurempia kuin miniasuntoja silläkin uhalla, että miniasunnon tuotto on parempi kuin suuremman asunnon tuotto.

  2. Saa nähdä, mitä seuraava eduskunta linjaa sotu-uudistuksessaan asumisen tukiin liittyen. Pienasuntobuumia ei nähty siihen aikaan kun asumistuessa oli neliövuokranormi. Sitten asumistuki muutettiin neliömääristä riippumattomaksi. Sen jälkeen sijoittajien kannatti alkaa tuottaa mahdollisimman pieniä asuntoja, sillä niihin sai asukas yhtä ison asumistuen kuin isompaankin asuntoon, mikä lisäsi asukkaiden taloudellisia kannusteita sellaisten asuntojen valintaan. Sitä, mitä muutoksia asumisen tukien yksityiskohtiin aiotaan seuraavan hallituksen toimesta tehdä, eivät asuntosijoittajat tällä hetkellä tiedä. Nykyiset vuokrien hintatasot ovat tiedossa aika luotettavasti, mutta tuleviin hintoihin liittyy enemmän epävarmuutta. Tuotto-odotuslaskelmat eri kokoisten asuntojen kesken perustuvat pitkän aikajänteen laskelmien kohdalla arvauksiin/oletuksiin tulesta hintatasosta.

    Jos tukijärjestelmää muutettaisiin sotu-uudistuksen yhteydessä vaikkapa vaihteeksi sellaiseen suuntaan, jossa miniasunnoista ei saa yhtä paljoa tukea kuin isommista asunnoista, voisivat tuottolaskelmat muuttua eri näköisiksi eri kokoisten asuntojen kesken. Tai voi tukijärjestelmä muuttua johonkin toiseenkin suuntaan. Aika todennäköistä on, että asumisen tukien kriteerejä muutetaan jollain tavoin, mutta sitä ei tiedetä ennen seuraavan eduskunnan hallitusneuvotteluja, että miten niitä muutetaan.

    1. Aika surkeata vain, että joidenkin on pakko tuollaisissa kopperoissa asua. Onneksi itseni ei ole.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi