Työsuojelutarkastajat ovat tehneet Varsinais-Suomessa tarkastuksia rakennustyömaille, joissa on ollut käynnissä katon korjaus- tai uudisrakennustyöt.

Kattotöiden työturvallisuudessa paljastui runsaasti puutteita

Työsuojelutarkastajat ovat tehneet Varsinais-Suomessa tarkastuksia rakennustyömaille, joissa on ollut käynnissä katon korjaus- tai uudisrakennustyöt.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedotteen mukaan useimmiten kyseessä on ollut omakotitalon kattoremontti.

Työsuojelutarkastajat tekivät tammi-kesäkuussa tarkastuksia yhteensä 36 eri kohteeseen. Velvoitteita annettiin yhteensä 31:lle eri työnantajalle tai yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajalle.

Jos säännösten vastaisesta olotilasta johtuva vaara tai haitta on vähäistä suurempi, tarkastaja antaa kirjallisen kehotuksen poistaa tai korjata säännösten vastainen olotila.

Jos työpaikalla vallitsevasta puutteellisuudesta tai epäkohdasta aiheutuu työntekijälle hengen tai terveyden menettämisen vaara, voi tarkastaja keskeyttää työnteon (väliaikainen käyttökielto), kunnes puutteet on korjattu.

Tiedotteen mukaan tarkastuksissa annettiin yhteensä 57 kehotusta ja 35 käyttökieltoa, jotka työsuojeluviranomainen on vahvistanut ja tehostanut niitä uhkasakoilla. Työmaat on keskeytetty johtuen kokonaan puuttuvasta tai puutteellisesta putoamissuojauksesta ja puutteellisista kulkuteistä katoille.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kattotöiden työturvallisuudessa paljastui runsaasti puutteita”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi