Kokeile kuukausi maksutta

Ruotsalainen Castellum ostaa yli 80 miljoonalla kiinteistön Helsingistä – aikoo laajentua Suomeen

Kiinteistössä ovat tällä hetkellä vuokralaisina muun muassa Nokia ja Fennovoima.

Kiinteistössä ovat tällä hetkellä vuokralaisina muun muassa Nokia ja Fennovoima.

Ruotsin suurimpiin kiinteistösijoittajiin kuuluva Castellum ostaa Skandialta kiinteistön Helsingin Ruoholahdesta. Kauppahinta on 81 miljoonaa euroa.

Castellumin tiedotteen mukaan yhtiön tarkoituksena on laajentaa toimintaansa uudelle houkuttelevalle markkina-alueelle.

”Hankkimalla kiinteistön Suomesta Castellum toteuttaa strategiaamme, jonka tavoitteena on laajentuminen kasvuseuduille eri Pohjoismaissa. Pitkällä aikavälillä pyrimme suurten kiinteistösijoittajien joukkoon Helsingissä”, Castellumin konsernijohtaja Henrik Saxborn sanoo tiedotteessa.

Castellumin hankkima kiinteistö, Salmisaarenaukio 1, sijaitsee Ruoholahdessa ja sen pinta-ala on noin 14 433 neliömetriä.

Kaikki Salmisaarenaukio 1:n tilat ovat parhaillaan vuokrattuina, ja Castellum ottaa kiinteistön haltuun välittömästi. Vuokralaisina ovat muun muassa teknologiayritys Nokia ja energiayhtiö Fennovoima.

Aluksi Helsingin kiinteistöstä vastaa Ruotsin organisaatio, mutta jatkossa Castellum aikoo luoda Suomeen oman organisaation.

Yhtiö arvioi investoinnin tuottavan vuosittain noin 5 miljoonaa euroa eli päivän kurssilla noin 52 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsalainen Castellum ostaa yli 80 miljoonalla kiinteistön Helsingistä – aikoo laajentua Suomeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat