Ari Lehtoranta. Kuva: Sami Kilpiö / HS

Saksan kilpailusakko painoi Caverionin käyttökatteen tappiolliseksi

Kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin toiminta laajeni maltillisesti huhti-kesäkuussa.

Kirjoittaja(t) Startel

Yhtiön käyttökate kuitenkin oli tappiollinen, kun Saksan kilpailuoikeudellinen sakko painoi tulosta.

Caverionin toisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 564,8 miljoonaan euroon, kun viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 563,3 miljoonaa euroa. Kasvua oli 0,3 prosenttia.

Tilauskanta kasvoi viime vuoden 1 512,7 miljoonasta eurosta 5,6 prosentilla 1 596,8 miljoonaan euroon.

Liikevoitto oli 38,7 miljoonaa euroa tappiollinen, kun edellisvuonna tappiota oli tehty 21,6 miljoonaa.

Käyttökatteen tappio syveni 31,7 miljoonaan euroon 14,1 miljoonasta eurosta. Yhtiön käyttämä oikaistu käyttökate sen sijaan pysyi voitollisena ja nousi 12,9 miljoonaan euroon.

”Oikaistu käyttökatteemme parani edelleen selvästi, vaikka kauteen vaikuttivatkin tietyt projektien alaskirjaukset vanhoista projekteista sekä kertaluonteiset juridiset ja strategiaan liittyvät kustannukset”, toimitusjohtaja Ari Lehtoranta kirjoittaa tulosjulkistustiedotteessa.

”Molemmat liiketoimintayksiköt paransivat suhteellista kannattavuuttaan ja Projektit-liiketoimintamme saavutti nollatuloksen. Olen tyytyväinen, että onnistuimme vuosineljänneksellä sopimaan joitakin suurimpia vanhoja projektivaateitamme, joista yksi koski suurta Teollisuuden ratkaisujen projektia. Tämän seurauksena riskiasemamme vanhoissa projekteissa pieneni.”

Ohjeistus ennallaan

Tulos ennen veroja oli 39,5 miljoonaa euroa miinuksella. Vertailujaksolla tappiota kertyi 23,2 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tappio painui 0,32 euroon. Vuotta aiemmin Caverion teki tappiota 0,14 euroa osakkeelta.

”Tärkeä tapahtuma tällä vuosineljänneksellä oli, että Caverion pääsi osaltaan sovintoon Saksan liittovaltion kilpailuviraston kanssakartelliasiassa, jota viranomainen on tutkinut vuodesta 2014”, Lehtoranta kirjoittaa.

”Caverion Deutschlandille määrättiin 40,8 milj. euron kilpailuoikeudellinen sakko. Sakko kirjattiin kuluksi toisella vuosineljänneksellä ja se maksetaan kolmannella vuosineljänneksellä.”

Caverion pitää ennallaan koko vuoden ohjeistuksensa. Yhtiö odottaa, että konsernin liikevaihto laskee viime vuoden 2276 miljoonasta eurosta. Oikaistun käyttökatteensa yhtiö odottaa yli kaksinkertaistuvan viime vuoden 25,8 miljoonasta eurosta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Saksan kilpailusakko painoi Caverionin käyttökatteen tappiolliseksi”

  1. Sorry boys, teillä ei riitä paukut kaikkien alueiden riskien hallitsemiseen. Hyvällä lykyllä kattavat toisensa muutaman vuoden.
    Mutta tämähän ei ollut ’kansainvälistymistrategian’ ajatus alunperin, ’Mikä on kun ei keinot riitä, kun ei onnistu ? ’ laulaa Martti Servo.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi