Kokeile kuukausi maksutta

Pohjola Rakennus fuusioi tyttäriään

Tytäryhtiöidensä avulla maanlaajuiseksi kasvanut Pohjola Rakennus uudistaa organisaationsa.

Tytäryhtiöidensä avulla maanlaajuiseksi kasvanut Pohjola Rakennus uudistaa organisaationsa.

Uudistuksessa hierarkiaa kevennetään ja alueelliset tytäryhtiöt ja korjausrakennusyhtiöt fuusioidaan Pohjola Rakennus oy Uusimaahan. Sen toiminta jatkuu nimellä Pohjola Rakennus oy Suomi.

”Vanhassa mallissamme oli paljon hyvää, mutta se ei mahdollistanut toimintamme nykyisen laajuuden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämistä. Alueelliset tytäryhtiömme ovat olleet myös hyvin erilaisessa asemassa kokonsa ja markkina-asemansa sekä alueen tarjoamien mahdollisuuksien osalta. Tämä on hajauttanut toimintaamme”, Pohjola Rakennuksen konsernijohtaja Juha Metsälä kertoo.

Pohjola Rakennus keskittyy jatkossa alustatalousmallilla tehtävään kerrostalotuotantoon. Samalla yhtiö lähtee kehittämään omaa asuntomyyntiä, mikä auttaa asiakkaiden tuomista lähemmäs toimintaa.

”Emme ole rakennusorganisaatio, olemme palveluorganisaatio. Asiakas on toimintamme keskiössä, ja organisaatiomuutoksemme tavoitteena on korostaa tätä. Poistamalla raja-aitoja ja järjestämällä toimintamme palveluittain, voimme tarjota asiakkaallemme parempaa palvelua tehokkaammin. Haluamme olla hyvien naapurustojen rakentaja. Se vaatii asiakkaiden entistä parempaa huomioimista ja ottamista mukaan suunnittelemaan fiksuja palveluita.”

Isommista volyymeistä tukea

Uusi maayhtiö tukee tuotantoa kokonsa avulla, sillä isommat volyymit mahdollistavat hyvät hankinnan puitesopimukset ja tehokkaan pääoman käytön, yhteisen kehittämisen ja asiakassuhteiden hoitamisen sekä paremman riskienhallinnan.

Yhdistämällä alueyhtiöt maayhtiöksi Pohjola Rakennus voi tarjota työntekijöilleen paremmat edellytykset menestyä ja edetä organisaatiossa. Matalammassa organisaatiossa hyvät toimintatavat saadaan leviämään nopeammin.

”Meillä on tällä hetkellä 2982 asuntoa rakenteilla sekä erityistä osaamista asiakkuuksista ja kerrostalotuotannosta. Tämän lisäksi pystymme tarjoamaan kaupungeille asiakasosaamista ja asiantuntija-apua kaavoitustyöhön. Uudessa organisaatiossa osaamista pystytään paremmin hyödyntämään, kun ammattilaisemme pääsevät tekemään paremmin työtä yhdessä ja toimintatapoja päästään monistamaan. Tämä tekee toiminnastamme ketterämpää ja suoraviivaisempaa.”

Pohjola Rakennus oy Suomen toimitusjohtajana toimii Juha Metsälä. Yhtiön johtoryhmään kuuluvat hänen lisäkseen asiakkuusjohtaja, varatoimitusjohtaja Arto Pohjonen, tuotantojohtaja Miika Oksanen ja hankekehitysjohtaja Ilkka Alvoittu.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Pohjola Rakennus fuusioi tyttäriään”

  1. kovan tason osaajia, monia kriisejä nähneitä miehiä ja suurten, usein monimutkaistenkin visioiden rakentajia

  2. Rakennusliikkeet siirtyvät nyt kilpaa ns. palvelurakentamiseen. Ajatuksena se on hieno, toteutuksena ollut toistaiseksi täysi tuhnu. Palvelurakentamiseen siirtyminen on ollut ainoastaan tapa saada piikki auki, jalka oven väliin jne. Vaikea sanoa löytyykö näistä palvelurakentamiseen uskoutuneista urakointiliikkeistä oikeasti osaamista vai ajaako rahanahneus osaamisen edelle, näkyvissä sitä osaamista on vähänlaisesti. Kannanotto nyt ei siis koske pelkästään Pohjola Rakennusta. Välillä tulee mieleen, että onko tämä ala ainoastaan yksinkertaisten pikkutakkisten pientä näpertelyä ja silloin tällöin Nuorisosäätiön kaltaista keulittelua.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat