Kokeile kuukausi maksutta

Kojamon tulos parani ja liikevaihto kasvoi – ”Ensimmäinen vuotemme pörssilistattuna yhtiönä oli menestyksekäs”

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon tulos oli nousussa tilivuoden neljännellä neljänneksellä. Myös liikevaihto kasvoi.

Jani Nieminen on yksi kiinteistö- ja rakennusalan kovapalkkaisimmista johtajista. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Tulos ennen veroja ylsi loka-joulukuussa 77,7 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 61,3 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 6 prosenttia 91,2 miljoonaan euroon.

Tulokseen sisältyy 40,0 miljoonan euron nettovoitto käypään arvoon arvostamisesta. Vuotta aiemmin vastaava voitto oli 25,5 miljoonaa euroa.

Nettovuokratuotto kasvoi 6,6 prosenttia 60 miljoonaan euroon. Nettovuokratuotto oli 65,8 prosenttia liikevaihdosta, kun se vuotta aiemmin oli 65,7 prosenttia.

Kesäkuussa Helsingin pörssiin listautuneen Kojamon hallitus esittää osingoksi 0,29 euroa osaketta kohden.

”Ensimmäinen vuotemme pörssilistattuna yhtiönä oli menestyksekäs. Sijoituskiinteistöjemme arvo kasvoi 8 prosenttia vuoden aikana, nettovuokratuottomme parani 8 prosenttia ja kassavirta ennen käyttöpääoman muutosta oli 116,4 miljoonaa euroa. Markkinoille valmistuneiden uudiskohteiden lisääntyneestä määrästä huolimatta onnistuimme vuoden aikana kasvattamaan taloudellista vuokrausastetta 97,0 prosenttiin”, toimitusjohtaja Jani Nieminen summaa tilinpäätöstiedotteessa.

Kojamo arvioi konsernin liikevaihdon kasvavan tänä vuonna viime vuodesta 2-7 prosenttia. Lisäksi yhtiö arvioi konsernin kassavirran ennen käyttöpääoman muutosta (FFO) olevan kuluvana vuonna 126-141 miljoonaa euroa, ilman kertaluonteisia kuluja.

Uudistuotantoinvestointien ja asuntokannan ostojen Kojamo ennakoi ylittävän 300 miljoonaa euroa.

Näkymissä on otettu huomioon viime vuonna toteutuneiden asuntojen myyntien ja ostojen vaikutukset, arvio vuokrausasteesta ja vuokrien kehityksestä sekä valmistuvien asuntojen määrä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Kojamon tulos parani ja liikevaihto kasvoi – ”Ensimmäinen vuotemme pörssilistattuna yhtiönä oli menestyksekäs””

 1. Tekeehän se voittoa ja voitot revitään köyhien selkänahasta ja kaikkien suomalaisten verokassasta asumistukien muodossa.
  Suurin osa asujista saa asumistukea ja tuet tulevat KELA-lta eli verovaroista.
  Asumistukia maksetaan joka vuosi yli kaksimiljardia euroa, siis KAKSI MILJARDIA !

  Pitäisi hallituksen jo puuttua tähän vuokrakaton muodossa.
  Ihmisen on jossain asuttava ja tätä hyväksi käyttäen VVO kuppaa kymmenien miljoonien voitot.

  Kojamon/VVO.n jokavuotinen vuokrien korotus on aivan uskomatonta vuokralaisten halveksuntaa.
  Päättäjien hiljaisuus tähän on tietenkin hyvävelikytkökset ko firmaan, sekä se, että ei koske itseä eikä läheisiä, kun yleensä ”herrat” asuvat omistusasunnoissa eikä vuokralla.

 2. Entäs firmasta nostettavat verovapaat osingot. Tasan ei käy onnenlahjat sijoittajien kesken. Koska hallitus puuttuu tähän etuoikeuteen. Kuin ennen läänitykset linnanherroilla.

 3. Lopuksi nämäkin herrat/rouvat mitä todennäköisimmin hoidetaan siellä Attendon pajassa. Rahalla saa…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat