Kokeile kuukausi maksutta

Kysely: Joka kymmenes harkitsee sijoitusasunnon ostoa

LähiTapiolan teettämän Arjen katsaus -kyselyn mukaan joka kymmenes suomalainen harkitsee sijoitusasunnon ostoa.

Kuva: Anne Kurki

Vastaavasti 67 prosenttia vastaajista sanoi, etteivät he ole harkinneet asuntosijoittamista lainkaan. Kyselyssä hyvin toimeen tulevat 45–54-vuotiaat olivat keskimääräistä kiinnostuneempia asuntosijoittamisesta.

Suomalaiset olisivat valmiit miettimään sijoitusasunnon ostoa erityisesti Etelä-Suomen suurista kasvukeskuksista. Suosituimmat alueet sijoitusasunnon ostolle ovat pääkaupunkiseutu ja Tampere. Kiinnostavana sijoitusasuntokohteena Turku on sijalla neljä.

”Pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere ovat luonnollisesti houkuttelevimmat sijainnit, kun katsotaan pitkän aikavälin asuntosijoittamista”, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon salkunhoitaja Vesa Viita sanoo tiedotteessa.

Lahdesta sijoitusasunnon olisi hankkinut seitsemän prosenttia vastaajista. Lahti on yksi niistä Suomen paikkakunnista, missä vuokra-asujille on tarjontaa poikkeuksellisen hyvin. Viisi prosenttia vastaajista oli kiinnostunut sijoittaman Oulun asuntoihin.

Kyselyyn vastanneista iso osa nimesi asuntosijoittamisen suurimmaksi riskiksi vuokralaisen asunnolle aiheuttamat vahingot. Monet olivat myös huolissaan vuokratulon keskeytymisestä ja vuokralaisten vaihtuvuudesta. Asuntojen hintakehitys ja korkotason nousu huolestuttivat neljänneksi ja viidenneksi eniten.

LähiTapiolan teettämään Arjen katsaus -kyselytutkimukseen osallistui kaikkiaan 1043 suomalaista lokakuussa. Vastaajat olivat iältään 15–74-vuotiaita. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tulosten tilastollinen virhemarginaali on +/- 3,1 prosenttiyksikköä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kysely: Joka kymmenes harkitsee sijoitusasunnon ostoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat