Cramo sopi 500 miljoonan lainasta Adapteolle

Rakennuskonevuokraaja Cramo on allekirjoittanut uuden 500 miljoonan euron lainan osittaisjakautumisen jälkeen perustettavalle Adapteolle.

 

Laina koostuu 400 miljoonan euron määräaikaislainasta ja 100 miljoonan euron rahoituslimiitistä. Lainojen eräpäivä on vuonna 2022, mutta lainanantajien suostumuksella rahoituslimiitin eräpäivää voidaan pidentää kahdellatoista kuukaudella.

Lainanantajina ovat OP Yrityspankki, Danske Bank ja Nordea.

Cramon mukaan lainasopimus siirretään Adapteolle jakautumisen täytäntöönpanon yhteydessä, jonka on arvioitu tapahtuvan 1. heinäkuuta tai sen lähipäivinä.

Cramon hallitus hyväksyi helmikuussa jakautumissuunnitelman yhtiön siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnan eriyttämiseksi uuteen Tukholman pörssiin listattavaan yhtiöön.

Jakautumisessa kaikki siirtokelpoiset tilat -liiketoimintaan kuuluvat varat ja velat siirtyvät perustettavalle Adapteo-yhtiölle. Jakautumissuunnitelmaan liittyy myös tiettyjen rahoitussitoumuksien saaminen Adapteolle sen rahoituksen varmistamiseksi jakautumisen täytäntöönpanon jälkeen. Nyt allekirjoitettu lainasopimus liittyy edellä mainittuihin rahoitussitoumuksiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Cramo sopi 500 miljoonan lainasta Adapteolle”

  1. Kehno diili OP:lle kun Danske ja Nordea on 3kk päästä konkurssissa veronkierron takia :’D

Vastaa