Kokeile kuukausi maksutta

Finnfoam alkaa kerätä maksutta työmaiden muovieristejätteitä

Eristevalmistaja Finnfoam lanseeraa muovieristejätteiden kierrätysjärjestelmän. Yhtiö kerää kierrätyssäkeillä muovieristejätteet niin rakennustyömailta kuin rautakaupoistakin ja käyttää ne Salossa uuden palo- ja ääneneristystuotteensa raaka-aineeksi.

”Käytännössä kaikissa rakennuskohteissa muovieristeistä jää ylijäämäpaloja, jotka ovat kuitenkin ominaisuuksiltaan ensiluokkaista materiaalia. Ryhdyimme miettimään, miten saisimme ne talteen ja hyötykäyttöön”, Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen kertoo tiedotteessa.

Finnfoam toimittaa maksutta asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen säkkejä, joihin voi kerätä muovieristeistä ylijäämäpalat ja leikkuujätteet. Kun ne alkavat täyttyä, Finnfoamin kuljetusliike hakee ne pois.

”Muovieristejätteen kierrätys hyödyttää kaikkia osapuolia. Rakennusliikkeet ja yksityiset rakentajat säästävät jätemaksuissa, rakentamisen ympäristökuormitus kevenee ja me saamme kierrätysraaka-ainetta tuotevalmistukseen.”

Kierrätys käynnistyy ensi alkuun Etelä-Suomessa Helsingin, Tampereen ja Turun alueilla. Nieminen arvioi, että vuoden 2019 loppuun mennessä saadaan kerättyä useita tuhansia kuutioita muovieristejätettä.

”Otamme vastaan EPS-, XPS- ja PIR-eristeiden jätettä riippumatta siitä, mikä yritys ne on valmistanut. Infrastruktuuri kierrätykselle on jo olemassa, koska kuljetusliikkeemme liikkuvat alueella jatkuvasti.”

Finnfoam hyödyntää kierrätetyn muovieristemateriaalin uuteen keraamipohjaiseen FF Silent -massaan, johon jäte rouhitaan täyteaineeksi. Uusi massa toimii sekä ääneneristeenä että palosuojauksena. Sillä voidaan esimerkiksi loivilla katoilla korvata kovan villan käyttö EPS-eristeiden päällä katteen alustana.

Yhtiö rakentaa parhaillaan FF Silent -tuotantolinjaa Salon-tehtaalleen. Se käynnistyy täydellä teholla syksyllä 2019.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finnfoam alkaa kerätä maksutta työmaiden muovieristejätteitä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat