Eläintäyttömuseo on Sakari Häggin sydämen asia

Talotekniikkakonserni Haltonin avainasiakaspäällikkö Sakari Häggin isän isoisän Leopold Häggin perustamasta Häggin eläintäyttämön preparatoriosta Asiakkalasta on lähtenyt eri puolille Suomea yli 30000 täytettyä eläintä. Ne ovat päätyneet oppilaitoksiin, julkisiin rakennuksiin sekä kotien kirjanhyllyjen ja takanreunusten päälle.

Ammattitaitoinen täyttäjä tuntee eläinten luonnolliset ilmeet ja eleet sekä elinympäristön. (Kuva: Häggin Eläintäyttämö)
"Nyt menossa on neljäs sukupolvi. Valitettavasti oma nenäni ei oikein kestä raadon hajua, mutta ehkä jonain päivänä voisin tuottaa metsästysmuistoja. Siihen kyllä tarvittaisiin erillinen kohdepoistojärjestelmä. Minun tehtäväni tässä sukupolvien ketjussa on nyt säilyttää esi-isieni ja heidän perheidensä arvokas kulttuurihistoriallinen perintö museon kautta”, Hägg kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eläintäyttömuseo on Sakari Häggin sydämen asia”