Kokeile kuukausi maksutta

Kojamon tulos laskussa – liikevaihto nousi

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon tulos oli viidenneksen laskussa tammi-maaliskuussa. Liikevaihto sen sijaan kasvoi. Yhtiö täsmentää koko vuoden näkymiään.

Kojamolle valmistui viime vuonna paljon uusia asuntoja. Kuva: Kojamo

”Vuosi käynnistyi odotuksiemme mukaisesti. Menestyksemme näkyi keskeisissä mittareissamme. Liikevaihto ja nettovuokratuotto kasvoivat, ja kassavirta ennen käyttöpääoman muutoksia (FFO) parani jopa 20 prosenttia vertailukaudesta”, toimitusjohtaja Jani Nieminen toteaa tiedotteessa.

”Taloudellinen asemamme oli katsauskauden lopulla vahva, ja olemme hyvässä asemassa investoimaan sopivien mahdollisuuksien löytyessä. Etenemme hyvin kohti tavoitettamme kasvattaa sijoituskiinteistöjemme arvo kuuteen miljardiin euroon vuoden 2021 loppuun mennessä.”

Kojamo aloitti alkuvuonna 277 uuden asunnon rakentamisen. Rakenteilla on parhaillaan lähes 1 300 asuntoa.

Tulos ennen veroja ylsi tammi-maaliskuussa 38,9 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin jäi 48,9 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi 3,7 prosenttia 91,5 miljoonaan euroon.

Tulokseen sisältyy 10,4 miljoonan euron nettovoitto käypään arvoon arvostamisesta. Vuotta aiemmin vastaava voitto oli 20,7 miljoonaa euroa. Sijoituskiinteistöjen luovutusvoittoja ei ollut, kun niitä vuotta aiemmin oli 0,6 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos laski 0,17 eurosta 0,13 euroon.

Nettovuokratuotto kasvoi 5,7 prosenttia 50,8 miljoonaan euroon. Nettovuokratuotto oli 55,6 prosenttia liikevaihdosta, kun se vuotta aiemmin oli 54,5 prosenttia.

Taloudellinen vuokrausaste parani alkuvuonna 96,3 prosentista 96,9 prosenttiin.

Kojamo arvioi näkymissään konsernin liikevaihdon kasvavan vuonna tänä vuonna viime vuodesta 2-7 prosenttia.

Lisäksi yhtiö arvioi kassavirran ennen käyttöpääoman muutosta olevan 130-143 miljoonaa euroa ilman kertakuluja, kun arvio oli aiemmin 126-141 miljoonaa euroa. Uudistuotantoinvestointien ja asuntokannan ostojen arvioidaan ylittävän 300 miljoonaa euroa.

Näkymissä on otettu huomioon toteutuneiden asuntojen myyntien ja ostojen vaikutukset, arvio tulevasta vuokrausasteesta ja vuokrien kehityksestä sekä valmistuvien asuntojen määrä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kojamon tulos laskussa – liikevaihto nousi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat