Ruotsissa asuntojen hinnat nousussa huhtikuussa

Ruotsissa asuntojen hinnat nousivat lähes kaikilla suurkaupunkialueilla huhtikuussa. Myös vuodentakaiseen verrattuna asuntojen hinnat pääosin nousivat.

Koko maassa asuntojen hinnat nousivat huhtikuussa 0,8 prosenttia edelliskuusta, käy ilmi analyysiyhtiö Valueguardin tänään julkistamasta Hoxswe-asuntomarkkinaindeksistä. Kausitasoitettuna hinnat nousivat 0,2 prosenttia.

Vuotta aiempaan verrattuna asuntojen hinnat kohosivat 1,3 prosenttia.

Valueguard kertoo tiedotteessaan, että hintaindeksi nousee tavallisesti huhtikuussa. Hintojen nousu oli voimakkainta omakotitaloissa.

Koko maassa kerrostaloasuntojen hinnat nousivat huhtikuussa 0,4 prosenttia ja omakotitalojen 1,1 prosenttia maaliskuusta.

Vuotta aiempaan verrattuna kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 0,4 prosenttia ja omakotitalojen 1,8 prosenttia.

Tukholmassa kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 0,4 prosenttia maaliskuusta ja laskivat 0,1 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat nousivat 0,2 prosenttia edelliskuusta ja 1,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Göteborgissa kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 0,4 prosenttia maaliskuusta, mutta laskivat 0,4 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat nousivat 1,2 prosenttia edelliskuusta ja 1,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Malmössä kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 0,2 prosenttia maaliskuusta ja nousivat 4,9 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat nousivat 2,0 prosenttia edelliskuusta ja 6,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Valueguardin hintatilastot perustuvat muun muassa Mäklarstatistikin kiinteistönvälittäjiltä kokoamiin tietoihin, joista on putsattu kaupankäynnin satunnaista painottumista erityyppisten asuntokohteisiin. Valueguardin indeksejä käyttävät omassa tilastotyössään muun muassa Riksbank ja Ruotsin tilastokeskus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsissa asuntojen hinnat nousussa huhtikuussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi