Vanhojen asuntojen hinnat jatkoivat pk-seudulla nousuaan

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen asuntojen hinnat nousivat maaliskuusta huhtikuuhun pääkaupunkiseudulla 0,7 prosenttia ja pysyivät muualla Suomessa ennallaan.

Helsingin Pikku-Huopalahdessa suurin osa rakennuskannasta on rakennettu 1990-luvulla. Kuvituskuva. Kuva: Anne Kurki

Kun tarkastellaan muutosta viime vuoden huhtikuusta kuluvan vuoden huhtikuuhun, nousivat vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,7 prosenttia ja laskivat muualla maassa saman verran.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat huhtikuussa suurista kaupungeista eniten Turussa, Oulussa ja Helsingissä. Turussa nousua kertyi 4 prosenttia, Oulussa 3,5 prosenttia ja Helsingissä 2,8 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla ero hintakehityksessä Espoon ja Vantaan sekä Helsingin välillä on viime aikoina voimistunut.

Vuoteen 2015 verrattuna hinnat ovat nousseet alkuvuonna Helsingissä noin 13 prosenttia, Espoossa ja Vantaalla noin 4 prosenttia.

Tilastokeskuksen ennakkotiedot sisältävät keskimäärin puolet lopullisista vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kaupoista.

Tilastokeskuksen tiedossa on tammi-huhtikuussa 16 137 vanhojen osakeasuntojen kauppaa koko maassa, mikä on 3,6 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Pääkaupunkiseudulla kauppoja on tiedossa 2,2 prosenttia enemmän ja muualla maassa 5,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Vanhojen asuntojen hinnat jatkoivat pk-seudulla nousuaan”

  1. ”Tuoreen elinvoimalaskentaraportin, elinvoimaluku on laskenut lähes kaikissa kaupunkikeskustoissa viimeisen vuoden aikana, eli kaupat ja ravintolat ovat vähentyneet ja tyhjien liiketilojen määrä on kasvanut.”

    Kannattaa varmaan ostaa Helsingin keskustasta asunto, kun kohta ei ole kauppoja, parkkipaikkoja eikä palveluita, kadutkin muutetaan Vihreiden toimesta puistokaduiksi…

    Kasvukeskuskupla vouhotus on kääntynyt itseään vastaan.

    1. No ei tuo nyt vielä mitään. Sitten kun lihansyönti, autolla ajo ja lentäminen kielletään, niin se on kiva vetää sitä soijabolognesea trendipaikassa napaan 25€ / annos ja lukea ruokarukouksia ilmastojumalalle. Ja johan on urbaani värinä ja suurkaupunkisyke kuin Pjongjangissa ikään 😀

Vastaa