Kokeile kuukausi maksutta

Jatke rakentaa 15 miljoonan euron palvelu- ja pysäköintilaitoksen Hämeenlinnaan

Jatke on allekirjoittanut Hämeenlinnan Pysäköinnin kanssa urakkasopimuksen asemanseudun palvelu- ja pysäköintilaitoksen rakentamisesta Hämeenlinnaan. Pysäköintitilat rakennetaan viiteen kerrokseen ja pysäköintipaikkoja on kaikkiaan 599 kappaletta.

Hämeenlinnan pysäköinti- ja palvelulaitos tulee olemaan arkkitehtuurisesti näyttävä. Kuva: Jatke

Pysäköintitilojen lisäksi kohteeseen toteutetaan kaksi liikehuoneistoa, joiden kokonaispinta-ala on yhteenlaskettuna noin 900 neliötä.

Hankeen kokonaislaajuus on 20 213 bruttoneliötä ja urakkasumma on hieman yli 15 miljoonaa euroa.  Jatke toimii hankkeessa kokonaisurakoitsijana, tilaajan vastatessa kohteen suunnittelusta.

”Uusi palvelu- ja pysäköintilaitos on arkkitehtuurisesti monimuotoinen rakennus, joka istuu alueen kokonaisuuteen hyvin. Kohde toteutetaan paikallavalurakenteena holvien ollessa jälkijännitettyjä”, Jatkeen työpäällikkö Esa Rautanen sanoo tiedotteessa.

”Näyttävä julkisivu rakentuu paikallamuuratusta poltetusta tiilestä ja Corten teräksestä. Olemme aloitteet rakennustyöt pilaantuneiden maiden puhdistamisen osalta ja paalutustyöt käynnistyvät jo ennen juhannusta. Hanke valmistuu syyskuussa 2020”.

Kaikki autopaikat on varustettu moottorilämmityspistokkeilla ja sähköauton latausyksiköillä. Lisäksi laitokseen tulevat tilat autopesulalle, rengasvarastolle, polkupyörien pysäköinnille sekä sähköavusteisten polkupyörien akkujen lataukselle. Tiloissa on myös mahdollisuus pyöräilyvarusteiden säilytykseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke rakentaa 15 miljoonan euron palvelu- ja pysäköintilaitoksen Hämeenlinnaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat