Kokeile kuukausi maksutta

Kojamon tulos heikkeni mutta liikevaihto kasvoi – täsmentää näkymiään

Vuokra-asuntoyhtiö Kojamon tulos heikkeni mutta liikevaihto parani vuoden toisella neljänneksellä. Yhtiö täsmentää koko vuoden näkymiään.

Kojamon tulos ennen veroja heikkeni huhti-kesäkuussa 85,9 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 91,5 miljoonasta eurosta.

Yhtiö kertoo, että tulokseen sisältyy 42,2 miljoonan euron nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta sekä sijoituskiinteistöjen luovutusvoittoja ja -tappioita 0,0 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta oli 53,4 miljoonaa euroa ja luovutusvoitot ja tappiot 0,4 miljoonaa.

Sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli katsauskauden päättyessä 5,3 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli 4,9 miljardia.

”Strategiamme toteutuminen eteni odotetusti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Liikevaihto, nettovuokratuotto ja kassavirta ennen käyttöpääoman muutosta (FFO) kasvoivat vertailukaudesta”, sanoo Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen osavuosikatsauksessa.

”Taloudellinen vuokrausaste parani 96,9 prosenttiin vuokrausprosessin kehittämisen ja verkkokaupan tukemana, vaikka tarjonta markkinassa on lisääntynyt”, Nieminen kertoo ensimmäisestä vuosipuoliskosta.

Huhti-kesäkuussa Kojamon liikevaihto kasvoi 93,1 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 89,8 miljoonasta.

Osakekohtainen tulos vajosi toisella neljänneksellä 0,27 euroon vuotta aiemmasta 0,31 eurosta.

Nettovuokratuotto kasvoi samaan aikaan 66,8 miljoonaan euroon vertailukauden 61,4 miljoonasta.

Näkymät täsmentyvät

Kojamo täsmentää näkymiään ensi vuodelle. Yhtiö arvioi, että konsernin koko vuoden liikevaihto kasvaa viime vuodesta 3-5 prosenttia, kun aiempi arvio oli 2-7 prosenttia. Lisäksi yhtiö arvioi, että konsernin kassavirta ennen käyttöpääoman muutosta (FFO) on tänä vuonna 134-144 miljoonaa euroa ilman kertaluonteisia kuluja (aiempi arvio 130-143 miljoonaa euroa).

Uudistuotantoinvestointien ja asuntokannan ostojen ennakoidaan olevan noin tai ylittävän 300 miljoonaa euroa, kun aiempi arvio oli yli 300 miljoonaa euroa. Yhtiö huomauttaa, että 300 miljoonan euron taso edellyttää asuntokohteiden ostoja loppuvuoden aikana.

”Katsauskauden jälkeen tiedotimme lisäksi sopineemme 478 asunnon myynnistä. Kauppa toteutuu elokuussa ja se on osa strategiaamme keskittää toimintaamme Suomen seitsemään suurimpaan kasvukeskukseen”, Leinonen sanoo.

Myytävät kohteet sijaitsevat pääsääntöisesti kasvukeskusten ulkopuolella.

Kojamo listautui Helsingin pörssiin viime vuoden kesäkuussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kojamon tulos heikkeni mutta liikevaihto kasvoi – täsmentää näkymiään”

  1. Käsittämätöntä, että suomessa vielä 2000 luvulla miljardien taxfree bisnes AY liikkeellä, Suomi konkursissa lähes tulkoon, yksi porskuttaa verovapauden turvin, Korjamo, kuin suoraan Neuvostoliitosta.

    Kyllä lakia pitää muuttaa että, tällaiset verovpakolaiset kuten Ay liike mljardit saadaan verotuksen piiriin,
    vai mitä Antti Rinne (Sdp) ja Lii Anderrsson (vas) ??

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat