GRK sai historiansa suurimman urakan Helsingin kaupungilta

Helsingin kaupunki on valinnut Verkkosaaren pohjoisosan esirakentamisen toteuttajaksi GRK Infran. Urakka toteutetaan vuosina 2019–2023. Työt käynnistyvät heti pilaantuneen maan kunnostuksen ja 650 metrin pituisen työsillan rakentamisen osalta.

Havainnekuva Verkkosaaren pohjoisosasta.

Sopimuksen arvo on 72,5 miljoonaa euroa. Se on suurin yksittäinen urakka GRK Infran historiassa.

Kyseessä on kokonaisurakka, jossa GRK toimii pääurakoitsijan asemassa olevana päätoteuttajana. Verkkosaaren pohjoisosan esirakentaminen sisältää laajamittaisia kaivu-, louhinta- ja täyttötöitä, Verkkosaaren altaan kunnostustyöt, rantamuurin rakentamisen sekä johto- ja laitesiirtoja. Hanke sisältää lisäksi viimeistelytöitä tukkutorilla, vähäisen määrän ruoppaustöitä Kalasataman eteläosassa sekä veneväylän siirron.

Alueen osittain pilaantuneen maaperän kaivua ohjaa ja valvoo rakennuttajan ympäristötekninen valvoja. Kunnostustavoite kattaa koko 13 hehtaarin urakka-alueen, ja poistettavien pilaantuneiden maiden osuus on noin 250000 kuutiota.

Monipuolinen ja laaja hanke vaatii eri toimijoiden saumatonta yhteistyötä. Urakka-aluetta sivuavat myös alueen välittömässä läheisyydessä toimivat talonrakentajat, joiden töiden kanssa urakalla on yhteensovittamisvelvoite. Rakentajien lisäksi alueella toimiessa tulee huomioida siellä jo asuvat sekä tulevat uudet asukkaat.

Verkkosaaren pohjoisosaan rakennetaan asuinalue noin 3600 asukkaalle, iso päiväkoti sekä pienvenesatama. Alueen rakentaminen on Kalasataman kokonaishanketta. Kalasataman rakentaminen on yksi suurimpia rakennettavia alueita Helsingissä, ja rakennustyöt alueella jatkuvat 2040-luvulle saakka.

”Hankkeesta tekee erityisen kiinnostavan töiden monipuolisuuden lisäksi se, että urakka osaltaan mahdollistaa Kalasataman alueen kehittämisen asuin- ja toimitilakäyttöön. Kalasataman alue on tärkeässä roolissa Helsingin merellisen kantakaupungin kehittymisessä”, GRK Infran toimitusjohtaja Teemu Lantto sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “GRK sai historiansa suurimman urakan Helsingin kaupungilta”

Jätä kommentti