Helsingin Uutiset: Ilmarinen ja Helsinki eri mieltä tavaratalokiinteistön tulevasta käyttötarkoituksesta

Helsingin ydinkeskustan paraatipaikalla Aleksanterinkatu 13:ssa sijaitsevan vuonna 1900 valmistuneen tavaratalokiinteistön tulevasta käyttötarkoituksesta on epäselvyyttä. Asiasta kertoi Helsingin Uutiset.

Aleksi 13:n tavaratalokiinteistö Helsingin ydinkeskustassa. Kuva: Valtteri Heinonen / HS

Kiinteistössä nyt toimiva vaateketju Aleksi 13:n tavaratalo lopettaa toimintansa vuoden loppuun mennessä. Eläkeyhtiö Ilmarinen etsii parhaillaan omistamalleen kiinteistölle uutta vuokralaista. Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen pitää toimistotilakäyttöä todennäköisempänä kuin nykyinen tavaratalokäyttö. Hänen mielestään tavaratalo ei ole tehokkain keino käyttää kiinteistöä.

Helsingin kaupungin keskustan kaavoituksesta vastaavan yksikön päällikkö Janne Prokkila puolestaan korostaa sitä, että Aleksanterinkatu on kauppakatu ja siksi asiaa pitää tarkastella siitä näkökulmasta. Molemmat osapuolet ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että käyttötarkoituksesta voidaan keskustella, sillä tyhjillään olevat liiketilat eivät ole kenenkään etu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Uutiset: Ilmarinen ja Helsinki eri mieltä tavaratalokiinteistön tulevasta käyttötarkoituksesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat