SRV:tä tuetaan 12 prosentin koron pääomalainalla

SRV on sopinut 9 miljoonan euron pääomalainasta, jonka korko on yhtiölle kallis 12 prosenttia.

Saku Sipola joutui heti saneeraajan rooliin, mutta ikävät yllätykset eivät päättyneet viime vuoden heikkoon tulokseen.

SRV Yhtiöt Oyj on sopinut yhdeksän miljoonan euron pääomalainasta
SRV on sopinut lainajärjestelystä, jossa OP-Henkivakuutus Oy, Pohjola Vakuutus Oy sekä Pontos Oy:n tytäryhtiö AS Pontos Baltic myöntävät SRV:lle yhteensä yhdeksän miljoonan euron pääomalainan, johon sovelletaan osakeyhtiölain 12 luvun säännöksiä pääomalainasta.

Pääomalainalle maksetaan 12 prosentin vuotuista korkoa edellyttäen, että koronmaksun edellytykset täyttyvät. Kertynyt maksamaton korko maksetaan samalla kun laina maksetaan kokonaisuudessaan pois.

Pääomalainan tarkoituksena on jo ennen SRV:n 6.2.2020 tiedottamaa suunniteltua merkintäetuoikeusantia vahvistaa SRV:n pääomarakennetta ja pyrkiä turvaamaan SRV:n rahoitussopimusten kovenanttiehtojen noudattaminen vallitsevassa epävarmassa taloudellisessa tilanteessa poikkeusolojen aikana.

Pääomalaina erääntyy takaisinmaksettavaksi 1.2.2022 edellyttäen, että takaisinmaksun edellytykset täyttyvät. Lainanantajat voivat kuitenkin maksaa SRV:n 6.2.2020 tiedottaman suunnitellun merkintäetuoikeusannin yhteydessä maksettavan uuden osakkeen merkintähinnan kuittaamalla pääomalainan pääomaa suunnitellussa merkintäetuoikeusannissa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “SRV:tä tuetaan 12 prosentin koron pääomalainalla”

  1. Mielenkiintoista taaperrusta lafkalta 1 miljardin liikevaihdolla , ja tekee vielä meilahden sairaala aluetta isosti , että ihan 9 miljoonaa…mil-jar-din e liikevaihto.

  2. Yhdeksällä miljoonalla SRV:n kokoinen yritys ei pitkälle pötki, jos liiketoiminta ei rokkaa. Toivottavasti kaikki riskipesäkkeet on jo alaskirjattu ja homma jatkuu niissä hankkeissa joissa kunnat tai valtio ottaa kaiken riskin (allianssihankkeet)

  3. SRV:n kannattaisi harkita nyt pikavippiä. Saisi 2 %-yksikköä halvemmalla.

Vastaa