Helsingin kaupunginvaltuusto sinetöi Hernesaaren rakentamisen

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona Hernesaaren asemakaavan ja asemakaavan muutoksen, joka koskee Hernesaarta sekä sitä ympäröiviä vesi- ja puistoalueita.

Hernesaaren asuntorakentaminen alkanee 2022–2023. Kuva: Tietoa / Helsingin Kaupunki

Kaavaratkaisun ansiosta alueelle voidaan rakentaa asuntoja, työpaikkoja sekä satama- ja puistoalueita.

Hernesaaren alueesta on tarkoitus kehittää vetovoimainen asuinalue sekä matkailu- ja vapaa-ajan palveluiden merellinen keskittymä. Alueella tuetaan toimintatapojen muutoksia ilmastomuutoksen torjumiseksi.

Uudessa kaavassa Hernesaari jakaantuu itäpuolen asuntoalueeseen ja länsipuolen työpaikka-alueeseen. Työpaikka-alue koostuu toimitila- ja liikuntarakennusten sekä pysäköintilaitosten korttelialueista, jotka rajautuvat risteilysatamaan.

Asuinkerrostalojen korttelialueet koostuvat pääosin 6 – 8 -kerroksisista asuintaloista.

Asuntovalikoima noudattaa Helsingin asumisen ja maankäytön toteutusohjelmaa: asunnoista ARA-vuokra-asuntoja tule noin 25 prosenttia, Hitas- ja asumisoikeusasuntoja 30 prosenttia ja loput sääntelemättömiä omistus- ja vuokra-asuntoja.

Alueen eteläosaan on suunniteltu lumen vastaanottoalue ja venesatama. Rantapuiston alueelle tulee uimaranta, leikki- ja lähiliikuntapalveluita sekä vesiurheilukeskus.

Liikennesuunnitelman mukaan alueella liikkuminen perustuu turvallisiin kävely- ja pyöräily-yhteyksiin, raideliikenteeseen perustuvaan joukkoliikenteeseen sekä vesi- ja ajoneuvoliikenteeseen.

Kaava ohjaa raskaan liikenteen alueen länsireunaan Munkkisaarenlaiturille.

Kaavaratkaisun toteuttamisesta aiheutuu kaupungille kustannuksia ilman arvonlisäveroa noin 180–190 miljoonaa euroa. Kaupunki saa tonttituloja arviolta 390–400 miljoonaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin kaupunginvaltuusto sinetöi Hernesaaren rakentamisen”

Vastaa