Konkursseissa 8,4 prosentin lisäys alkuvuonna – korona ei vielä näy tilastoissa

Konkurssien määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen, kaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla.

Tilastokeskus nopeuttaa koronatilanteen takia konkurssitilaston tuotantoa. Jatkossa tietoja julkaistaan viikoittain.

Tilastokeskuksen tänään julkistamien tietojen mukaan tammi-huhtikuussa pantiin vireille 986 konkurssia, mikä on 76 konkurssia eli 8,4 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli 4620, mikä on kasvua 408 henkilöä vuodentakaista enemmän. Kasvua tässä on 9,7 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan koronaviruspandemian mahdollinen vaikutus konkurssien määrään ei ole havaittavissa tammi-huhtikuun konkurssilukujen perusteella. Vireille pantujen konkurssien määrä oli maaliskuussa viime vuoden vastaavan ajankohdan tasolla ja väheni huhtikuussa 9,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuuden ja kaivostoiminnan, majoitus ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Lukumääräisesti eniten konkurssit lisääntyivät muiden palveluiden päätoimialalla, missä pantiin vireille 316 konkurssia. Tämä on 48 konkurssia eli 17,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Muiden palveluiden päätoimiala käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Konkurssien määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen, kaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät kaupan päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 177 konkurssia, mikä on kahdeksan konkurssia eli 4,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskus kertoo nopeuttavansa koronatilanteen takia konkurssitilaston tuotantoa. Perjantaista lähtien Tilastokeskus julkistaa pikaennakkotilaston vireille pantujen konkurssien viikoittaisesta määrästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Konkursseissa 8,4 prosentin lisäys alkuvuonna – korona ei vielä näy tilastoissa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat