Kokeile kuukausi maksutta

Jani Nieminen myi Kojamon osakkeita yli 440000 eurolla – taustalla ”yksityishenkilön talouteen liittyvät asiat”

Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen on myynyt 15. ja 16. kesäkuuta Helsingin pörssissä tehdyissä kaupoissa ison potin yhtiön osakkeita.

Jani Nieminen on yksi kiinteistö- ja rakennusalan kovapalkkaisimmista johtajista. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Nieminen myi näissä kaupoissa yhteensä 24000 osaketta, joista hän kuittasi kaikkiaan 440692 euroa.

”Syynä olivat yksityishenkilön talouteen liittyvät asiat, ne eivät liity Kojamoon millään lailla”, Nieminen perustelee kauppoja Rakennuslehdelle.

Kojamon nettisivujen mukaan Niemisellä oli vielä toukokuun lopussa yhteensä 91361 kappaletta Kojamon osakkeita. Nyt tehdyt kaupat vastasivat reilun 26 prosentin osuutta koko hänen osakeomistuksestaan.

”Minullehan jäi edelleen iso omistus Kojamossa, eli minulla on yhtiössä yhä yhdenmukaiset intressit sijoittajien kanssa.”

Nieminen viittaa myös hänellä olevan pitkäaikaisen osakekannustinjärjestelmän linkittävän hänen intressinsä osakkeenomistajiin. Itse asiassa yhtiöllä on näitä järjestelmiä parhaillaan kolmelle eri ansaintajaksolle eli vuosille 2018–2020, 2019–2021 ja 2020–2022.

Pitkän aikavälin kannustinjärjestelmän sääntöjen mukaan toimitusjohtajan on omistettava 50 prosenttia koko järjestelmän perusteella hänelle maksetuista nettomääräisistä osakkeista, kunnes hänen osakeomistuksensa yhtiössä yhteensä vastaa hänen bruttovuosipalkkansa arvoa. Viime vuonna Niemiselle maksettiin pitkän aikavälin kannustinjärjestelmän mukaisesti 515312 euroa vastaava määrä osin osakkeina ja osin rahana.

Kojamon osakekurssi on noussut kesällä 2018 tapahtuneen listautumisen jälkeen hyvin pörssissä. Tuolloin merkintähinta oli 8,50 euroa. Keskiviikkona 17. kesäkuuta kello 13.17 osakkeella tehtiin kauppaa Helsingin pörssissä kurssiin 18,50 euroa. Hetkellisen koronanotkahduksen jälkeen maaliskuun alkupuolella Kojamon osakekurssi on noussut takaisin samoille tasoille kuin ennen koronaa. Osakkeen kaikkien aikojen paras noteeraus on 18,90 euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Jani Nieminen myi Kojamon osakkeita yli 440000 eurolla – taustalla ”yksityishenkilön talouteen liittyvät asiat””

  1. Kivahan se lypsää köyhiltä rahat omiin taskuihin.

  2. Niemisen palkka on niin pieni, että pakko paikata perheen taloutta myymällä osakkeita.

  3. Älkääs nyt, Nieminen pääsi listoille, esille, kuka ansaitsee mitäkin. Se on miehen mitta, vai oliko se konnan … en muista, mutta mitta kuitenkin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat