YIT saanut yli 20 miljoonan euron linjasaneerausurakat pääkaupunkiseudulta

YIT Talon Tekniikka on heinä–syyskuun aikana voittanut linjasaneerausurakat kuudessa kohteessa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella.

Urakoiden yhteenlaskettu arvo on noin 23 miljoonaa euroa, ja saneerattavia huoneistoja on yhteensä 497. Osa hankkeista on jo käynnissä ja loputkin käynnistyvät lähikuukausina.

Kaikissa kohteissa tehdään niin sanottu perinteinen linjasaneeraus, eli niiden kaikki talotekniikka uusitaan ja märkätilat saneerataan. Myös taloyhtiöiden yleiset tilat kunnostetaan. Saneeraushankkeet kestävät rakennusten koosta, käytettävästä tekniikasta ja saneerauksen laajuudesta riippuen 8–16 kuukautta.

Taloyhtiöiden saneeraushankkeissa yleistynyt malli on valita urakoitsija jo ennen toteutussuunnittelua. YIT Talon Tekniikan toimitusjohtaja Sampo Kautto pitää tätä kehitystä hyvänä. ”Kustannusarviot ja suunnitelmien yhteensopivuus saadaan näin varmistettua oikea-aikaisesti ja luotettavasti.”

Linjasaneerausten toteutus onnistuu koronaepidemian tuomien vaikeuksien keskelläkin hygieniaohjeita ja turvavälejä huolellisesti noudattamalla.

”Saneerauksen aikana taloyhtiöiden asukkaat asuvat muualla, joten tartuntariskiä ei ole asukkaiden ja työmaahenkilöstön välillä. Taloyhtiön kokoukset, asukkaiden tiedotustilaisuudet ja työmaakokoukset hoituvat hyvin etäyhteyksiä hyödyntäen”, Kautto kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT saanut yli 20 miljoonan euron linjasaneerausurakat pääkaupunkiseudulta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat