Putkisukittajille oma koulutus ja sertifikaatit – takana Työtehoseura ja Eurofins Expert Services

Sertifikaatin voimassaolo edellyttää, että sen haltija tekee viemärisaneeraustöitä, raportoi niistä sertifioijalle sekä osallistuu säännöllisin väliajoin täydennys- ja päivityskoulutuksiin.

Putkistosaneerauksessa käytettävät tuotteet ja menetelmät ovat sertifioituja, mikä on osa laadunvarmistusta. Toinen puoli on varmistaa viemärisaneerauksia tekevien asentajien ammattitaito. (Kuva: TTS)

TTS Työtehoseura on yhteistyössä alan toimijoiden ja sertifiointilaitos Eurofins Expert Services oy:n kanssa kehittänyt viemärisaneeraajan pätevyyteen valmentavan koulutuksen. Koulutuksen päätteeksi osallistujan osaaminen varmistetaan kirjallisella kokeella sekä näyttötyöllä, jonka osallistuja toteuttaa todellisessa saneerauskohteessa.

Koulutuksen hyväksytysti suoritettuaan osallistuja voi hakea henkilösertifiointia, jossa sertifikaatin haltijan osaaminen on varmistettu luotettavilla menetelmillä. Voimassaolo edellyttää, että sen haltija tekee viemärisaneeraustöitä, raportoi niistä sertifioijalle sekä osallistuu säännöllisin väliajoin täydennys- ja päivityskoulutuksiin.

Putkien saneeraaminen pinnoittamalla ja sukittamalla on todettu alkuaikojen haasteiden jälkeen luotettavaksi ja edulliseksi menetelmäksi. Tämän ovat noteeranneet myös vakuutusyhtiöt, joista osa määrittelee sukittamalla saneeratun putkiston uutta vastaavaksi.

Putkistosaneerauksessa käytettävät tuotteet ja menetelmät ovat sertifioituja, mikä on osa laadunvarmistusta. Toinen puoli on varmistaa viemärisaneerauksia tekevien asentajien ammattitaito, TTS:n tiedotteessa todetaan.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Putkisukittajille oma koulutus ja sertifikaatit – takana Työtehoseura ja Eurofins Expert Services”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat