Kokeile kuukausi maksutta

Fingrid tukee myös tuulivoimaa – mittava sähköasema-investointi Pohjois-Pohjanmaalle

Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat noin 30 miljoonaa euroa. Sähköasema valmistuu vuonna 2023.

Fingrid investoi Suomen kantaverkon sähköverkkoihin ja sähköasemiin tällä vuosikymmenellä ennätykselliset kaksi miljardia euroa. Investoinneilla tuetaan osaltaan myös tuulivoiman lisääntyvää tuotantoa.

Fingrid on tehnyt investointipäätöksen Valkeuden sähköaseman rakentamisesta Pohjois-Pohjanmaalle, jossa on suunnitteluasteella yli 80 tuulivoimahanketta. Uusi sähköasema edesauttaa osaltaan näiden tuulivoimainvestointien toteutumista, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Valkeuden 400/110 kilovoltin sähköasema sijoittuu Pyhäjoelle Pikkarala-Jylkkä-voimajohdon varrelle ja osaksi Rannikkolinjaa. Järeä sähköasema mahdollistaa noin 600 megawatin tuulivoimatuotannon liittämisen kantaverkkoon. Sähköaseman avulla parannetaan myös lähialueilla olevan tuulivoimatuotannon toimintaedellytyksiä Kalajoella ja Siikajoella.

Hanketta on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä alueen tuulivoimatoimijoiden ja alueen sähköverkkoyhtiön Elenian kanssa. Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat noin 30 miljoonaa euroa. Sähköasema valmistuu vuonna 2023.

Fingrid investoi Suomen kantaverkon sähköverkkoihin ja sähköasemiin tällä vuosikymmenellä ennätykselliset kaksi miljardia euroa. Kantaverkkoa vahvistetaan huomattavasti, koska tavoite ilmastoneutraalista Suomesta vuonna 2035 tarkoittaa samalla sitä, että päästöttömän sähkön tuotanto ja kulutus kasvavat merkittävästi. Vuositasolla Fingridin investoinnit ovat noin 200 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fingrid tukee myös tuulivoimaa – mittava sähköasema-investointi Pohjois-Pohjanmaalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat