Senaatti-kiinteistöt ja Lapti allekirjoittivat kiinteistökaupan esisopimuksen Kuopion kasarmikorttelista

Senaatti-kiinteistöt on tehnyt kiinteistökaupan esisopimuksen Kuopion kasarmikorttelin alueesta Rakennusliike Lapti oy:n kanssa.

Kuvassa Kuopion kasarmikorttelin aluetta. Kuva: Tuomas Uusheimo

Alue sijaitsee Kuopion keskustassa kaupungin ruutukaava-alueen luoteiskulmassa, Puistokadun ja Asemakadun kulmatontilla.

Tiedotteen mukaan alueella on vireillä asemakaavan muutos, joka mahdollistaa myös asuinrakentamista. Vireillä olevassa uudessa asemakaavassa nykyiset kasarmirakennukset suojellaan ja kiinteistö muuttuu asuin-, liike-, toimisto-, palvelu- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi.

Kaavaluonnosvaiheessa tontille on soviteltu uudisrakennettavaa asuinrakennusoikeutta noin 4200-5500 kerrosneliömetriä

”Kasarmikortteli sijaitsee erinomaisella paikalla, Kuopion ydinkeskustan läheisyydessä. Näemme tässä hyvin mielenkiintoisen kehityskohteen, jossa kohtaa historialliset vanhat rakennukset ympäristöineen sekä uudempi tuleva rakennuskanta. Olemme hyvin tyytyväisiä päästessämme tarjoamaan korkealaatuista asumista erilaisiin tarpeisiin ja monenlaiseen makuun”, Laptin aluejohtaja Risto Pekkarinen sanoo.

Alueella sijaitsee neljä vanhaa kasarmirakennusta. Vanhin rakennuksista on Hatsalankadun puolelle vuonna 1900 valmistunut Tarkk’ampujapataljoonan perheellisten upseerien asuintalo.

Kolme muuta rakennusta ovat venäläisen kasarmien rakennuskomitean rakennuttamia vuosina 1914- 1916.

Korttelin pohjoisin rakennus pysyy toistaiseksi Digi- ja väestötietoviraston käytössä ja eteläisin Tuomioistuinviraston väistötilana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti-kiinteistöt ja Lapti allekirjoittivat kiinteistökaupan esisopimuksen Kuopion kasarmikorttelista”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat