Kokeile kuukausi maksutta

NCC urakoi kerrostaloja Helsingin Munkkiniemeen

NCC on tehnyt sopimuksen Helsingin asuntotuotantopalvelun (Att) kanssa kolmen Hitas-kerrostalon ja autohallin rakentamisesta Munkkiniemen vanhan vedenpuhdistamon tontille Talinrantaan.

Kuva: Konkret oy

NCC:n urakan arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

Tontilla olevan mäen lakialue säilytetään istutettuna ja vihreänä korttelialueen sisäpihana. As.oy Helsingin Muusanpolkuun valmistuu yhteensä 66 asuntoa kahteen 5-kerroksiseen ja yhteen 6-kerroksiseen tiilimuurattuun kerrostaloon sekä autohalli pihakannen alle.

Korttelin suunnittelun lähtökohtana on ollut sen asettuminen luontevaksi osaksi 1990-luvulla suunniteltua ja toteutettua aluekokonaisuutta. Kortteli noudattaa muodoltaan ja mittakaavaltaan Talinrannan alueella tyypillistä pientä ja polveilevaa rakennetta. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa toukokuussa, ja kohteiden arvioidaan valmistuvan alkuvuodesta 2023.

”Asukkaat pääsevät aikanaan asumaan valmiiseen ja toimivaan kaupunkirakenteeseen, mikä on yksi täydennysrakentamisen ehdottomista eduista. Asuttu naapurusto asettaa luonnollisesti rakentamiselle ja erityisesti sen turvallisuudelle omia vaateitaan”, uudistuotannon yksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungin asuntotuotannosta sanoo tiedotteessa.

Ympäröivistä taloista ja ahtaista kaduista johtuen myös kohteen logistiikka edellyttää rakentajalta huolellista suunnittelua ja osaamista.

Kohteen lämmitys tapahtuu uusiutuvalla energialla. Autohallin lattian alle asennetaan maalämpökaivot, joiden tuottamaa energiaa hyödynnetään talojen lattialämmitykseen. Lisäksi kohteeseen tulee aurinkopaneeleja katolle. Autohallin kannen päälle tulevaan piharakennukseen rakennetaan viherkatto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC urakoi kerrostaloja Helsingin Munkkiniemeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat