Kokeile kuukausi maksutta

Suomi rakentaa nyt kouluja ja sairaaloita – uusi koulu on monen pienen kunnan historian suurin investointi

Rakentaminen on pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin keskittynyt voimakkaasti kasvukeskuksiin. Pienemmillä paikkakunnilla suurimmat hankkeet tulevat julkisten palveluiden käyttöön.

Rautatien päälle Tampereella rakennettavan areenan avajaisia on suunniteltu joulukuulle. Areenan kustannusarvio on noin 120 miljoonaa euroa, koko hankkeen noin 500 miljoonaa euroa. Kuva: Kalle Parkkinen
Lähes kaikissa Suomen keskussairaaloissa on tällä hetkellä työmaavaiheessa olevia uudisrakennus- tai peruskorjaushankkeita. Euroissa mitattuna suurimmat ovat uuden Oulun yliopistollisen sairaalan A- ja B-rakennukset, joiden yhteenlasketut rakennuskustannukset lähentelevät 600:aa miljoonaa euroa. Sadan miljoonan euron ylittäviä hankkeita ovat Turun yliopistollisen keskussairaalan myöhemmin tänä vuonna valmistuva Majakkasairaala sekä Kuopion yliopistollisen sairaalan uudisrakennus- ja peruskorjaustyöt.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomi rakentaa nyt kouluja ja sairaaloita – uusi koulu on monen pienen kunnan historian suurin investointi”

Viimeisimmät näkökulmat