Kokeile kuukausi maksutta

Nordea nosti Suomen bkt-ennustetta – myös ensi vuoden kasvu 3,0 prosenttia

Teollisuuden tilauskirjat täyttyvät, asuntomarkkinoiden imu vauhdittaa rakentamista ja koronavuoden aikana patoutunut kulutuskysyntä alkaa purkautua kesän aikana, Nordea luettelee.

Suomen talouden lähitulevaisuuden kasvunäkymät ovat Nordean mukaan positiiviset. Kasvupyrähdys on kuitenkin jäämässä väliaikaiseksi.

Pankkikonserni Nordea julkaisi tänään tuoreimman ennusteensa Suomen talouden kasvunäkymistä. Nordea ennustaa edelleen Suomen bruttokansantuotteen kasvavan tänä vuonna 3,0 prosenttia, mutta nosti kasvuennustettaan ensi vuodelle 3,0 prosenttiin aiemmasta 2,0 prosentista.

”Nordean korttimaksutilastot osoittavat kotimaisen kulutuksen toipumisen alkaneen huhtikuun lopulla. Työllisyyden kasvu sekä kotitalouksien säästämisasteen normalisoituminen tukevat talouden kasvua tänä ja ensi vuonna”, sanoo Nordean ekonomisti Juho Kostiainen tiedotteessa.

Suomen talouden lähitulevaisuuden kasvunäkymät ovat Nordean mukaan positiiviset. Teollisuuden tilauskirjat täyttyvät, asuntomarkkinoiden imu vauhdittaa rakentamista ja koronavuoden aikana patoutunut kulutuskysyntä alkaa purkautua kesän aikana, Nordea luettelee.

”Talouden kasvupyrähdys on kuitenkin jäämässä väliaikaiseksi ja edessä siintävät Suomen talouden pidemmän aikavälin haasteet: supistuva työikäinen väestö, heikko tuottavuuden kasvu sekä ikäsidonnaisten menojen kasvu”, Kostiainen sanoo.

Osaavan työvoiman saatavuus muodostuu nopeasti Suomen talouden kasvua rajoittavaksi tekijäksi, Kostiainen sanoo. Siksi työmarkkinauudistuksia tulisi Kostiaisen mielestä jatkaa määrätietoisesti talouden kasvuedellytysten takaamiseksi ja julkisen talouden tasapainottamiseksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nordea nosti Suomen bkt-ennustetta – myös ensi vuoden kasvu 3,0 prosenttia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat