CPC Finland ja Prime Capital rakentavat tuulipuiston Kristiinankaupunkiin – noin 200 miljoonan investointi

Tuulipuisto otetaan käyttöön vuoden 2023 alkupuolella ja sen vuotuinen sähköntuotanto kattaa arviolta noin 200 000 kotitalouden sähkönkulutuksen.

Tuulivoimalat jauhavat muutaman vuoden päästä sähköä myös Lappfjärdin maisemissa. (Kuva CPC Finland)

Tuulivoimayhtiö CPC Finland rakentaa Suomeen neljännen ja tähän asti suurimman tuulipuistonsa Prime Capitalin Prime Green Energy Infrastructure Fundille (PGEIF) Kristiinankaupunkiin.

CPC Finland aloitti Lappfjärdin tuulipuiston kehittämisen vuonna 2011. Puisto koostuu 39 tuulivoimalasta, joiden kokonaiskapasiteetti on jopa 250 MW. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 31 tuulivoimalaa ja rakennustyöt aloitetaan alkusyksystä.

Tuulipuisto otetaan käyttöön vuoden 2023 alkupuolella. Laitos liitetään verkkoon Fingridin Arkkukallio-sähköaseman kautta. Lappfjärdin tuulipuiston vuotuinen sähköntuotanto kattaa arviolta noin 200 000 kotitalouden sähkönkulutuksen.

CPC Finland tarjoaa tuulipuistolle sen rakennusvaiheessa insinööri-, hankinta- ja rakennuspalveluja sekä teknisiä ja kaupallisia omaisuudenhoitopalveluja, kun tuulipuisto on otettu käyttöön.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “CPC Finland ja Prime Capital rakentavat tuulipuiston Kristiinankaupunkiin – noin 200 miljoonan investointi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat