NRC Groupin toinen vuosineljännes oli vahva

Rautatierakentamisen vahva tulos, joustavampi kulurakenne Kunnossapito-divisioonassa ja ylimääräisen kaluston myynnistä syntyneet voitot toivat 9,4 prosentin EBITA-marginaalin.

Pohjoismaisella NRC Groupilla on vahva tilauskanta. Kuva: NRC Group

Pohjoismainen raideinfra-alan toimija NRC Groupin toinen vuosineljännes Suomessa oli vahva. Yhtiön liikevoitto nousi huhti-kesäkuussa 6 miljoonaan euroon edellisvuoden 2 miljoonasta eurosta.

Rautatierakentamisen vahva tulos, joustavampi kulurakenne Kunnossapito-divisioonassa ja ylimääräisen kaluston myynnistä syntyneet voitot toivat 9,4 prosentin EBITA-marginaalin.

”Olemme Suomessa onnistuneet hienosti kasvamaan kannattavasti ja tavoitteemme on jatkaa samaan suuntaan”, toteaa Suomen maayhtiön toimitusjohtaja Harri Lukkarinen yhtiön tiedotteessa.

Koko NRC Groupin tilauskanta nousi 60 prosenttia 2,2 miljardiin Norjan kruunuun eli noin 217 miljoonaan euroon.

Yhtiö varmisti vuosineljänneksen aikana useita tärkeitä sopimuksia, muun muassa sopimuksen Suomen Väyläviraston kanssa materiaalien toimittamisesta seuraavan viiden vuoden aikana arviolta 200 miljoonan euron arvosta. Tämä sopimus ei sisälly tilauskantaan.

”Edistyimme hyvin tärkeimmissä tavoitteisamme. Paransimme kannattavuutta ja voitimme oikeat projektit oikeaan hintaan. Olen luottavainen, että etenemme oikeaan suuntaan, kun jatkamme vankan perustan rakentamista tulevalle kasvulle ja tuloksemme parantamiselle”, sanoo konsernijohtaja Henning Olsen.

Yhtiön mukaan Norjan, Ruotsin ja Suomen tarjouskanta on vakaa ja vahvistaa NRC Groupin vahvat näkymät eteenpäin. ”Keskittyminen kannattavuuden jatkuvaan parantamiseen ja oikeiden projektien voittamiseen oikeaan hintaan varmistaa menestymisen tulevaisuudessa”, yhtiö kertoo.

NRC Groupin liikevaihto on noin 635 miljoonaa euroa. NRC Groupin pääkonttori sijaitsee Lysakerissa, Oslossa, ja se on listattu Oslon pörssissä.

Suomessa NRC Group Finlandissa työskentelee noin 1000 henkeä. Vuonna 2020 Suomen liikevaihto oli 260 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NRC Groupin toinen vuosineljännes oli vahva”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat