Kokeile kuukausi maksutta

Kemin biotuotetehtaan peruskivi muurattiin

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdasprojekti etenee suunnitellusti, ja tehtaan peruskivi muurattiin maanantaina 13. syyskuuta.

Skarta Group on mukana esimerkiksi Kemin biotuotetehtaan hankkeessa.

Tulevan massatehtaan perustuksiin peruskiven muurasivat Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen, biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson ja työmaan yhteyshenkilö Mika Vuoti. Koronaturvallisuuden takaamiseksi peruskivi muurattiin ilman kutsuvieraita.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan investoinnin arvo on 1,6 miljardia euroa. Suorassa arvoketjussaan uusi biotuotetehdas työllistää valmistuttuaan Suomessa yhteensä noin 2500 henkeä eli 1500 henkeä enemmän kuin nykyinen Kemin sellutehdas. Biotuotetehdasprojektin kotimaisuusaste nousee korkeaksi, noin 70 prosenttiin.

Biotuotetehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutukset ovat noin 10000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehdään Kemissä. Rakennusvaiheen aikana työntekijöitä on kaikkiaan yhteensä noin 15000 eri henkilöä.

”Etenemme määrätietoisesti kohti uuden biotuotetehtaan käynnistämistä vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Parhaillaan työmaalla tehdään maanrakennustöitä, ja siirrymme tänä syksynä ensimmäisiin laiteasennuksiin. Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 450 henkeä”, Jari-Pekka Johansson kertoo tiedotteessa.

Kemin biotuotetehdas tuottaa valmistuttuaan vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita. Uusiutuvaa sähköä tehdas tuottaa vuodessa 2,0 terawattituntia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kemin biotuotetehtaan peruskivi muurattiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat