Kokeile kuukausi maksutta

Kemin biotuotetehtaan rakennuttamisesta allekirjoitettiin sopimus

Kemin biotuotetehtaan havainnekuva. Kuva: Metsä Group

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Fimpec allekirjoittivat sopimuksen Kemin biotuotetehtaan rakennuttamisesta.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdasprojektin investointipäätös on tehty ja tehtaan rakennustyöt etenevät vauhdilla.

Metsä Fibre ja Fimpec ovat vahvistaneet sopimuksensa Kemin biotuotetehtaan rakennusvaiheen rakentamisen ja mekaanisten asennusten projektinjohto- ja työmaavalvontapalveluista.

”Haluamme alansa parhaat ammattilaiset kumppaneiksemme rakentamaan modernia fossiilitonta biotuotetehdasta Kemiin ja edellytämme heiltä sitoutumista projektin turvallisuus-, aikataulu- ja laatuvaatimuksiin. Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Fimpec toimii näiden periaatteiden mukaisesti ja meillä on kaikki edellytykset toteuttaa yhteistyössä onnistunut teollinen suurprojekti Kemissä”, sanoo Metsä FIbren biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Fimpecin tiedotteessa.

”Kemin biotuotetehdas on viimeisintä teknologiaa hyödyntävä investointi, jonka laitetoimitukset perustuvat ympäristötehokkaimpiin ja kestävimpiin ratkaisuihin. Tämä toimeksianto vahvistaa merkittävästi Metsä Fibren ja Fimpecin välistä pitkäaikaista ja hedelmällistä yhteistyötä, jossa haetaan avoimesti uusia ja tehokkaita toimintatapoja. Asiantuntijamme tulevat toimimaan tiiviinä osana Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan toteutusorganisaatiota. Yhteistyömme Metsä Fibren kanssa on ollut merkittävässä osassa jo silloin, kun Fimpecin kasvutarinaa on kirjoitettu. Olemme todella tyytyväisiä ja otettuja, että tähän tarinaan voidaan nyt alkaa kirjoittamaan uusia sivuja”, sanoo Fimpecin hallituksen puheenjohtaja Pekka Salomaa.

Fimpec on toimintastrategiansa mukaisesti kasvava ja projektinjohtopalveluita tuottava yli 80 asiantuntijan yritys, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli noin 10,2 miljoonaa euroa. Fimpecin tytäryhtiöt toimivat Uruguayssa, Saksassa ja Chilessä.

Kuusi rakenusalan ammattilaista perusti Fimpecin vuonna 2009. Vuoden 2019 alussa tehdyssä omistusjärjestelyssä alkuperäiset omistajat myivät yrityksen sijoitusyhtiö Helmet Capitalin hallinnoimalle  Smaragdus-konsernille.

Kemin biotuotetehdas on valmistuessaan pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos ja Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,6 miljardia euroa. Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas tulee toimimaan täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja sen sähköomavaraisuus tulee olemaan 250 prosenttia.

Valmistuessaan tehdas tuottaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua, energiaa sekä lukuisia muita biotuotteita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kemin biotuotetehtaan rakennuttamisesta allekirjoitettiin sopimus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat